Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Šonedēļ VMF 90 gadu jubileja

23.oktobrī  90 gadu jubileju svinēs fakultāte, kura uzaudzinājusi daudzas slavenas veterinārārstu dinastijas –  Veterinārmedicīnas fakultāte (VMF).

Svinīgā sēde par godu svētkiem notiks pulksten 13 Jelgavas pils aulā. Savukārt pulksten 16 fakultātē notiks piemiņas plākšņu atklāšana profesorei Annai Nicmanei un profesoram Pēterim Keidānam, plāksnes ir Latvijas Veterinārārstu biedrības dāvinājums.

Par VMF dibināšanas dienu tiek uzskatīts 1919.gada 16.septembris. Fakultāte izveidota pie Latvijas Augstskolas Rīgā, tikai 1964.gadā tā pārcelta uz Jelgavu un pievienota toreizējai Latvijas Lauksaimniecības akadēmijai.

Fakultātes veidošanās pirmsākumos galvenais veterinārārstu aprūpes objekts bija zirgs, bet mūsdienās jaunie VMF speciālisti arvien biežāk pievēršas mazo dzīvnieku aprūpei.

VMF lepojas ar to, ka Latvijā  ir desmit ģimenes, kurās veterinārārsti ir trīs vai pat četrās paaudzēs un vairāk nekā 80 ģimeņu, kurā ir veterinārārsti divās paaudzēs.

Fakultātes vēsture apkopota trīs grāmatās, kuras var saukt par visas Latvijas veterinārmedicīnas vēsturi: Gunāra Preiberga "Latvijas veterinārārstu biogrāfiskā  enciklopēdija", Oļģerta Parčinska un P.Keidāna "Veterinārmedicīnas augstākā izglītība Latvijā" un G.Preiberga "Latvijas veterinārārsti politisko represiju dzirnās".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko