Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

SONO

Mūsu Vidzemes Šveice nesen kļuvusi vēl "augstāka", lai ikviens varētu labāk izprast ģeopolitikas lielo nozīmi nācijas dzīvē. Pašā šosejas malā tā ap Siguldas centru augstu pār citiem jumtiem nu slejas jauns lielveikals Šokolāde. Tik varens nams, ka tīri vai bail iet tuvāk: ja nu nolauzīsi gabalu no brūnā apšuvuma, nonāksi vēl kādai raganai nagos un tiksi ierauts patēriņa kulta dzirnavās! Izrādās, tā te tiešām var notikt, tikai rāvēja funkciju pilda nevis raganas - pārdevējas, bet šajā namā atrodamais gastronomiskais iestādījums.

Pirmā doma, no āra uzlūkojot plašos logus, aiz kuriem redzami apmeklētāju galdiņi, protams, saistās ar šokolādi: droši vien te ir kāda kūkotava veikala apmeklētājiem un apmeklētājām, kur pie kafijas tases pārspriest gaidāmā referenduma neizdošanās iemeslus un citus viegli paredzamus notikumus, kas garas runas neprasa. Jo - vai nu Siguldā tā iekšā ilgi sēdēsi? Te ir jāstaigā pa āru, jākāpelē pa kalniem un jāskatās tālumā, lai izjustu prieku par mūsu senču viedumu, "grūstiņā" par šo zemi pieveicot ir lībiešus, ir visus pārējos (tiesa, pēdējos gadus, vērojot tautas kolektīvās pašapziņas kritumu iepretim individuālās labklājības vairošanā patērētās enerģijas augošajam apjomam, rodas sajūta, vai tik slēptu pašnāvniecisku lībiešu gēnu mūsos nav palicis vairāk kā to, ar kuriem Atbrīvošanas cīņu laikā pietika dūšas pieteikt karu gan Krievijai, gan Vācijai!).

Izrādās tomēr, ka nekādas konditorejas/ kafetērijas te nav, bet ir kas daudz nopietnāks: restorāns, kurš apmeklētājiem piedāvā Panāzijas virtuvi. Sameklējis brīvu galdiņu, jūties kā putns ligzdā, lepni vērdamies uz skudriņām, kas kustas pa lielceļu, kamēr tev treknus tārpiņus tūlīt pienesīs klāt apteksne, daiļāka par putnu bulbuli. Sono ēdienkarte vien ir vesela grāmata, ēdienu aprakstus katrā lappusē papildina noderīga informācija par visādiem gadījumiem, kuros japāņi ēd vai neēd, piemēram, par dzena dārziem un kaligrāfiju. Aziātiski eksotisku tārpiņu ēdienkartē tomēr nav, taču garneļu un gliemeņu netrūkst. Daudz izsmeļoši aprakstītu auksto un karsto uzkodu, piemēram, garneles verdošā olīveļļā ar ingveru un citronzāli, pasniegtas ar Curry tostiem (Ls 4,20), Sono steika salāti - liellopu gaļas gabaliņi Shabu shabu ar dārzeņiem un polinēziešu Pepper mērci (Ls 6,20). Zupās, zivju un gaļas ēdienos parādās gan Taizeme (ēdieni Thai Curry mērcē), gan Ķīna (pīle Pekinas gaumē), gan dažnedažādi suši. Ēdienu kvalitāte atbilst cenai: labi un garšīgi, tikai reizēm kāda garšviela pielikta tā, lai tiktu sajusta ar garantiju, un nomāc pamatēdiena garšu.

***

Restorāns SONO


Adrese un darba laiks: Sigulda, Strēlnieku iela 2 (lielveikalā Šokolāde)

Atvērts no plkst.10 līdz 22

virtuve HHHH

interjers HHHH

atmosfēra HHHHH

apkalpošana HHHHH

***

TvIzklaide ēda:


Fo-Bo biezā gulašzupa Ls 3,80

Mīdijas sautētas melno pupiņu mērcē ar Yuzu citrusu sulu un Bancho tomātiem Ls 6,60

Skotijas lasis Tokijas glazūrā, pagatavots krāsnī ar aromātiskām garšvielām Ls 7,50

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko