Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Svētē atklās dabas un putnu vērošanas torni

Jelgavas novadā, dabas parkā "Svētes paliene", tiks atklāts Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) studentu un viņu domubiedru projektētais un uzbūvētais dabas un putnu vērošanas tornis.

Zemgales Plānošanas reģions aģentūru BNS informēja, ka jaunā skatu torņa autors ir jelgavnieks Ansis Liepa, kurš augstāko izglītību ieguvis datordizaina specialitātē, bet patlaban studē tēlniecību Latvijas Mākslas akadēmijas maģistrantūrā un strādā Jelgavas Mākslas skolā. Tornis, kurā vienlaicīgi var uzturēties astoņi dabas vērotāji, ir piecus metrus augsts, bet tā platforma veido trīsstūri, kura vienas malas garums ir četri metri.

Skatu tornis atradīsies Lielupes labajā krastā tūristiem viegli sasniedzamā vietā, pāris simtu metru no Jelgavas-Kalnciema šosejas, iepretī pagriezienam uz Valgundes Pareizticīgo sieviešu klosteri, nesasniedzot maršrutu autobusu pieturvietu "Mauriņi".

Dabas parks "Svētes paliene" Valgundes un Līvbērzes pagastā ir izveidots 2004. gadā un aizņem 931 hektāru lielu platību. Tā ir regulāri applūstoša teritorija, atpūtas un barošanās vieta putnu pavasara migrācijas ceļā, kā arī īpaši nozīmīga ligzdošanas vieta globāli apdraudētajai putnu sugai - griezei. Parkā sastopamas īpaši aizsargājamas trīs augu un 45 putnu sugas.

Tornis tapis Eiropas Savienības programmas "Kultūra 2007-2013" starptautiskā projekta "Ainavas mākslinieciskā transformācija" ietvaros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko