Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ugunsdzēsējs

Avotu ielas rajonam un Vārnu ielas republikai ir potenciāls pārtapt par omulīgu rajonu, ja vien tas spētu nedaudz savākties - sakopties un dzert mazāk. Bruģētas ielas, nelielas industriālas celtnes, koka ēciņas, veci īres nami, garšvielu un lietoto apģērbu veikaliņi un antikvariāti ir fenomeni, ko steigas, transporta sastrēgumu un bezpersoniskas arhitektūras nogurdināti pilsētnieki novērtē.

Tā ir dabiska vide tādam restorānam kā Ugunsdzēsējs, kurš iekārtots gandrīz kā ugunsdzēsības muzejs. Šajā Lienes ielas iestādījumā savāktas vecas ugunsdzēsēju ķiveres, cirvji, dzēšamie aparāti, bildītes, avīžraksti un reklāmas par Rīgas ugunsdzēsējiem kopš XX gadsimta sākuma. Telpa ir ideāla krogam - plaša un salīdzinoši sekla, ar lielām vitrīnām uz ielu. Apmeklētājiem ir iespēja skatīties uz snauduļojošo Lienes ielu.

Ēdiena izvēli daļēji atstāju viesmīles ziņā. Viņa rekomendēja zupu Napolitana un tempuras mīklā ceptus laša un vēža gabaliņus, pati izvēlējos firmas zupu un saldo. Ēdiens nebija izcils, taču apmierinošs un sātīgs - sevišķi tradicionālais kāpostu štovējums un asinsdesa, kas tiešām derētu ugunsdzēsējam pēc kārtīga darba. Gardajā ugunsdzēsēju zupā peldēja pupiņas un kūpināta šķiņķa gabaliņi, tomātu biezzupā Napolitana - grauzdiņi un siers. Tempuras mīklā ceptie laša un vēža gabaliņi uz vēderu iedarbojās gandrīz kā otrais ēdiens. Saldo Ugunsdzēsējs - ceptus augļus mīklā ar medu, riekstiem un saldējumu - pievārēt nespēju. Varbūt spētu, ja saldajā būtu mazāk mīklas un vairāk nekā viena vienīga neliela bumbiņa saldējuma, kas apdzēstu vēderu pēc pamatīgās maltītes.

Kamēr ieturējos, pie galdiņa pienāca nodzēries, solīds rajona "vecais zēns" un, pieklājīgi paskaidrojis, ka vajagot ieraut, piedāvāja nopirkt alvas kausējamās laimītes, ko pats esot taisījis. Sacīja - lētāk nekā tirgū. Ko darīt - ja laimi dod lētāk, jāpērk... Laimītes tā arī palika neizlietas - aizmirsās. Tagad tās stāv uz rakstāmgalda un atgādina, ka Avotu ielas rajons spēj saņemties, nezaudējot savu vecīgo un alkoholisko valdzinājumu.7

***

Restorāns Ugunsdzēsējs

Adrese un darba laiks: Avotu iela 75 (ieeja no Lienes ielas), plkst.10-24

interjers 888

ēdieni 888

atmosfēra 8888

apkalpošana 88888

***

TV Izklaide ēda:

Firmas zupa Ugunsdzēsējs - Ls 2,40

Zupa Napolitana - Ls 2,75

Tempuras mīklā cepti laša un vēža gabaliņi - Ls 4,95

Firmas saldais Ugunsdzēsējs - Ls 3,85

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 18.10.2024.

45 gadu vecumā briesmīgākais ir nevis tas, ka tev vairs nepievērš uzmanību 15 gadus jaunākas sievietes, bet tas, ka sāk pievērst uzmanību 15 gadus vecākas sievietes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko