Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Uztura speciāliste: ir svarīgi, kad un kādus augļus ēdam

Varētu domāt, ka nekādas būtiskas atšķirības tam, kādus augļus lietojam vienas maltītes laikā un kad tos notiesājam, nav. Tomēr kā portālam www.sieviesuklubs.lv stāsta uztura speciāliste Inga Pūce, ir būtiski, vai augļus ēdam pirms, vai pēc ēdienreizes, un kādās kombinācijās!

Vienas maltītes ietvaros saldos augļus nevajadzētu ēst kopā ar citrusaugļiem, jo tas apgrūtina šo produktu šķelšanās procesu! Augļskābes, kas lielākā daudzumā koncentrējas citrusaugļos, kavē saldo augļu gremošanu.

Piemēram, vienā ēdienreizē vienlaicīgi var mieloties ar banāniem, bumbieriem un vīnogām, bet tajā nevajadzētu apvienot vīnogas, kas ir saldas un kivi, kas savukārt ir izteikti skābs auglis.

"Tā kā mūsu organisma galvenais uzdevums ir no produkta saņemt visu labāko, ļoti būtiski ievērot gan produktu kombinācijas, kādās mēs tos patērējam, gan pareizu produktu lietošanu!

Piemēram, pienam piespiežot apelsīnu sulu, tas saraujas. Tieši tas pats notiek arī mūsu kuņģī, un tas nav labi. Lietojot savstarpēji nesaderīgu produktu kombinācijas, izmainās to struktūra un pazeminās nevis produkta kalorāža, bet tieši bioloģiskā vērtība, kas ir daudz svarīgāka par kalorijām!  

Jāatceras, ka mūsu organismam ir nepieciešamas ne tikai kalorijas, bet arī enerģija, ko, piemēram, ar hlorofilu tas saņem no zaļajām lapām," skaidro Inga Pūce.

Uztura speciāliste atklāj, ka patiesībā vislabāk, ja vienā ēdienreizē mēs apēstu tikai vienu augli! Turklāt vienmēr to notiesātu pirms maltītes (īpaši tad, ja tā sastāv no gaļas), nevis pēc tās, augli pietaupot desertam.

"Tā kā gaļa, tāpat kā, piemēram, siers, kuņģī sagremojas lēnāk, tad, ja pēc šādas maltītes ēdam augli, kurš savukārt pārstrādājās ātri, fermentācijas procesā rodas baktērijas. Tādēļ bieži vien pēc ēdienreizēm jūtam, ka uzpūšas vēders, un augļa cukurs ir tas, kas šo procesu pastiprina vēl vairāk!  

Tieši šī iemesla dēļ augļus parasti uzturā lieto pirms maltītes vai arī atsevišķā ēdienreizē kā uzkodu," stāsta Inga Pūce.

Tāpat uztura speciāliste neslēpj, ka augļu lietošanai pirms maltītes ir vēl kāds būtisks labums - tie iedarbina mūsu gremošanas sistēmu, palīdz izdalīties sulām un sagatavo kuņģi darbam – sātīgāka ēdiena pārstrādāšanai!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko