Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Vīrs kopš vasaras bez darba. Ko darīt?

Vīrs jau vasarā pazaudēja darbu. Pagājuši vairāki mēneši, pienākusi ziema, bet darba kā nav, tā nav. Viņš iet uz intervijām nepārtraukti, bet jēgu tam neredzu – līdz trešajai kārtai konkursos tiek, bet amatu neiegūst. Protams, kuru katru darbu strādāt viņš ar negrib, jo līdz šim vienmēr strādājis vadošā amatā, un labi atalgotā.

Tagad iztiekam ar manu algu, jo tā kā viņš iepriekš strādāja kā pašnodarbinātais, tad nodokļus nemaksāja, jo viņš neredz jēgu tos maksāt, tāpēc bezdarbnieku pabalsta viņam ar nav. Situācija tāda, ka tagad pelnu es, viņš tērē manu naudu. Zinu, ka viss atrisināsies agri vai vēlu, bet kā palīdzēt vīrietim, lai viņš neiekristu depresijā? Un kā pamanīt, ka depresija jau ir klāt? jautā lasītāja M.

Atbild pārmaiņu treneris Arturs Šulcs:

Šādās situācijās svarīgi ir nesēdēt mājās. Ja nav darba, tad vismaz ir jākustās, dienā ātrā tempā jānoiet 7- 8 km. Nekādā gadījumā nedrīkst iesēdēties mājās. Svarīgi pastrādāt ar jelkādu darbu - kaut vai malku zāģējot dienā nopelnīt piecus latus. Protams, ka viņam nav jāpazemina sava latiņa, piemēram, intelektuāls darbs jānomaina uz mazāk intelektuālu, bet šajā gadījumā svarīgi ir neiesēdēties mājās, lai nekļūtu dzīves apātiskam.  Ko darīt sievai? Jāceļ pašvērtība savā vīrietī, jāpalīdz saskatīt jaunas iespējas. Piemēram, var sākt savu biznesu. Nelieli panākumi sagādā jaunus panākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko