Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Pirmdiena, 27. janvāris
Ildze, Ilze, Izolde

Virtuves gudrības. Buljonu dzidrina ar olas baltumu. Kā to darīt?

"Man izdodas garšīgas zupas, bet buljoni nav dzidri. Kā dzidrināt buljonu?" jautā Inga no Vecumniekiem.

Atbild Biruta Ozola: "Izvārīto buljonu (vienalga kādu) atdzesē. Aukstam buljonam pievieno olu baltumu (cik, atkarīgs no buljona daudzuma) un uzvāra, baltumu visu laiku putojot. Samazina liesmu un atstāj lēni vārīties aptuveni 25 minūtes. Sarecot, olbaltums kā magnēts pievelk buljona biezumus un taukus un paceļ tos virspusē. Atdzesē, nosmeļ biezumus un izkāš caur marli. Var izlīdzēties ar olu čaumalām — tad darbosies tur palikušais baltums. Taču šis variants varētu būt mazāk efektīvs.

Jautājumus Birutai Ozolai sūtiet: [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga LV 1004

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā likvidēt ķiploku un sīpolu smaku uz rokām?

Ziemas mēnešos bieži gatavojam ēdienus ar kārtīgu devu ķiploku un sīpolu. Ēdieni sanāk garšīgi, bet kā pēc tam tikt galā ar smaku uz pirkstiem? Ķiploka ēteriskās eļļas ir «lipīgas», tāpēc tās...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko