Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Zaļumi bērniem konfekšu vietā: Izmēģini diedzēšanu

Ja audzējam nelielos daudzumos, iespējams, nopirkt kaut ko gatavu nesanāk dārgāk, taču paša audzētam ir cita emocionālā vērtība - tā relaksējošā zemes sajūta uz pirkstgaliem, gaidas un prieks par rezultātu… Ja tev vēl nav sava zemes pleķīša, kur rušināties, bet gribas svaigus zaļumus pie maltītes, turklāt loku burciņu periodu jūties pāraudzis, izmēģini diedzēšanu!

Tev vajadzēs lēzenu trauku un augsni. Lai dīgsti jeb, kā pēc Pārtikas un veterinārā dienesta normatīviem pareizi teikt, mikrozaļumi būtu superveselīgi, iegādājies augsni bez ķīmijas, piemēram, Ekozeme biohumusa augsnes maisījumu un ieber traukā aptuveni 2 cm biezā kārtā. Samitrini, kaisi tajā izvēlētās sēklas. Ja vēlies diedzēt zirņus, tos pirms sēšanas uz nakti izmērcē istabas temperatūras ūdenī. Neierušini, citādi tavi dīgsti būs netīri ar zemīti. Pērc bioloģiskas sēklas, tās atradīsi ekoveikaliņos. Pārklāj ar samitrinātu drāniņu vai papīra dvieli, līdz parādās asni, un uzturi mitru. Kamēr sēklas nav pamodušās, svarīgākais ir mitrums un siltums, bet, kad jau sadīgušas, tām vajag sauli - liec trauku, piemēram, uz gaišas, saulainas palodzes. Laisti, bet nepārcenties! Ja vēlies, lai aug simetriski, apmaini virzienu - augi tieksies uz saulīti un trauku vajadzēs grozīt pat vairākas reizes dienā. Ja neesi perfekcionists, lai aug kā grib. Pēc sešām līdz 14 dienām atkarībā no izvēlētās mikrozaļumu šķirnes un siltuma gaismas apstākļiem raža būs gatava!

Diedzētie graudi satur A, B grupas vitamīnus (B1, B2, B6, B12), C, D, E, K, dzelzi, mangānu, fosforu, cinku, kalciju, kāliju, magniju.Tos nevajag apēst kilogramiem, jo labās vielas koncentrējas tieši dīgstos un mazais asniņš ir kā vesela enerģijas bumba. Mikrozaļumu regulāra ēšana uzlabo imunitāti, sniedz enerģiju, antioksidanti uzlabo izskatu.

Dod zaļumus bērniem, lai ēd konfekšu vietā, jo tie vienkārši ir ļoti garšīgi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko