Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Miris pasaulē vienīgais tropos dzimušais polārlācis

Singapūras zoodārza darbinieki pieņēmuši smagu lēmumu iemidzināt Inuku - vienīgo polārlāci pasaulē, kurš dzimis tropu klimatiskajā joslā, vēsta BBC. Inuka, kura vārdu no inuītu valodas varētu tulkot kā "Klusais mednieks", bija 27 gadus vecs un īsts seniors, jo nodzīvojis apmēram 10 gadus ilgāk par vidējo savvaļas polārlāci.

"Mēs pieņēmām smago, bet nepieciešamo lēmumu iemidzināt Inuku humānu apsvērumu dēļ," pausts zoodārza paziņojumā. 

Pēdējos dzīves gados lācim bijušas dažādas ar vecumu saistītas veselības likstas. Nesen veiktajos izmeklējumos noskaidrots, ka viņš cietis no artrīta, zobu problēmām un ausu infekcijas. Tāpat locītavu problēmu dēļ lācim bijušas grūtības pārvietoties.

"Lai kā mēs gribētu paildzināt lāča mūžu tik ilgi, cik vien iespējams, mūsu augstākā atbildība tomēr ir viņa labsajūta. Sasniedzot to brīdi, kad mēs vairs nespējam nodrošināt pieņemamu dzīves kvalitāti, žēlsirdīgāk ir atbrīvot viņu no ciešanām," norādījis dabas eksperts Čens Venhaurs.

Inuka dzimis 1990. gada decembrī šajā pašā zoodārzā un bija pirmais tropu joslā dzimušais polārlācis. Singapūra atrodas tuvu ekvatoram, un dienas laikā gaisa temperatūra ļoti reti noslīd zem 25 grādu pēc Celsija atzīmes. Šī situācija laiku pa laikam raisīja diskusijas dabas aizstāvju rindās, kuri kritizējuši aukstiem klimatiskiem apstākļiem piemērotu dzīvnieku turēšanu silto zemju zoodārzos.

"Mums pietrūks šī lāča, bet, lūdzu, vairs neturiet lāčus (Singapūras zoodārzā). Ir nehumāni viņus šeit izmitināt, īpaši ņemot vērā pieaugošo globālo temperatūru," izteicies kāds singapūrietis Aleks Kvons komentāros pie zoodārza paziņojuma par lāča nāvi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko