Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Trapistu mūki sašutuši par viņu brūvētā alus uzcenojumu

Beļģijā Svētā Siksta klostera mūki sašutuši par lielveikalu ķēdes Jan Linders rīcību. Proti, mūki nav mierā ar, viņuprāt, nesamērīgi lielo uzcenojumu, kādu veikals uzlicis mūku brūvētajam alum, vēsta The Guardian.

Trapistu mūki, kuri alu brūvē un tirgo, lai nodrošinātu savu dzīvi klosterī, uzturētu klosteri, bet pārpalikumu ziedo labdarībai, pārmetuši lielveikalu ķēdei vēlmi iedzīvoties, izmantojot viņu brūvējumu. Rietumflandrijā esošā klostera mūki uzskata, ka tādējādi pārkāptas "ētiskās normas".

Lielveikals tirgo pudeli trapistu brūvētā alus, kurš vairākkārt atzīts par vienu no labākajiem brūvējumiem pasaulē, par 10 eiro pudelē. 

Klostera noteikumos, savukārt, minēts, ka alus ir pieejams ierobežotā daudzumā un ar striktiem nosacījumiem. Svētā Siksta klostera mājaslapā vēstīts, ka tiem, kas vēlas iegādāties šo alu pudelēs, "jābūt ļoti pacietīgiem". Pircējs drīkst rezervēt ne vairāk kā divas kastes (katrā pa 24 pudelēm), ne biežāk kā reizi 60 dienu laikā. Kaste šāda alus maksā no 35 līdz 45 eiro - tātad vidēji ap 1,5-1,9 eiro par pudeli, un pircējam pēc dzēriena jāierodas uz klosteri.

Klostera preses pārstāvis komentēja, ka "cena 10 eiro par pudeli ir pretstatā mūsu vērtībām. Katrs alus cienītājs zina, ka trapistu mūki netiecas pēc peļņas vairošanas un ražo alu tikai klostera dzīves nodrošināšanai. Viss pārpalikums tiek ziedots labdarībai." 

Savukārt Jan Linders pārstāvis, komentējot mūku sašutumu par to, kāpēc veikalā šī alus cenas ir vairāk nekā pieckārt lielākas, norādīja, ka "alus iegādāts ar vairāku starpnieku palīdzību," kas arī preci sadārdzinājis, bet klostera pārstāvji pauda cerību, "ka nekas tāds vairs neatkārtosies."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 19.04.2024.

Eskalatorus izdomājuši vārguļi, kas nespēja kāpt augšā vai lejā pa kāpnēm bučojoties.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko