Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Dienas receptes: Saldumus – vai izjokosim!

Trīs saldumu receptes, ar ko pacienāt Halovīna bērnus.

 

Es pati katru gadu Halovīnam kārtīgi sagatavojos – piepērku lielu tūtu ar končām. Ir bijis kāds gads, kad lielāko daļu nākas pašai apēst, tomēr visbiežāk man tās notiesā mošķu bari, kas 31. oktobra vakarā zvana pie durvīm cits pēc cita.

Končas ir vieglākais veids, kā netikt izjokotai. Halovīna bērniem var uzcept arī mafinus un cepumus. Piedāvāju dažas receptes.

Tātad – sagaidām Halovīna vakaru, nodrošinājušies ar saldumiem pietiekamā daudzumā!

Ķirbja un šokolādes mafini

Sastāvdaļas: 200 g ķirbju biezeņa, 2 olas, 100 g cukura, 80 ml eļļas, 150 g miltu, 1 tējk. cepamā pulvera, 1 tējk. kanēļa, ½ tējk. muskatrieksta, 70 g šokolādes gabaliņu vai šokolādes čipsu

1. Saputo olas ar cukuru un eļļu.

2. Iemaisa ķirbja biezeni un garšvielas.

3. Pievieno miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, iecilā šokolādes gabaliņus.

4. Masu pilda mafinu formiņās – piepilda divas trešdaļas no katras formiņas.

5. Cep 180 °C apmēram 25 minūtes. Atdzesē un pasniedz.


Bumbieru un ingvera mafini ar mandeļu miltiem

Sastāvdaļas: 2 bumbieri (nomizoti, sagriezti mazos gabaliņos), 2 olas, 100 g cukura, 60 ml eļļas, 100 g miltu, 50 g mandeļu miltu, 1 tējk. cepamā pulvera, 1 tējk. svaiga rīvēta ingvera, šķipsna sāls

1. Vienā bļodā sakuļ olas ar cukuru un eļļu.

2. Pievieno ingveru un bumbierus.

3. Otrā bļodā samaisa sauso maisījumu (miltus, mandeļu miltus, cepamo pulveri, sāli).

4. Kopā sajauc sausās un slapjās sastāvdaļas. Masu pilda mafinu formiņās pa divām trešdaļām.

5. Cep 180 °C ~ 20–30 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot koka irbuli. Ja tas nāk ārā sauss, mafini gatavi. Izņem, atdzesē un pasniedz


Ķirbja un auzu cepumi ar medu un riekstiem

Sastāvdaļas: 150 g ķirbju biezeņa, 80 g medus vai kļavu sīrupa, 50 ml eļļas, 120 g auzu pārslu, 60 g miltu, ½ tējk. kanēļa, ½ tējk. cepamā pulvera, šķipsna sāls, 50 g sakapātu valriekstu vai lazdu riekstu, rozīnes vai žāvētas dzērvenes, Halovīna dekorācijas (pēc izvēles)

1. Sajauc ķirbju biezeni, eļļu un medu.

2. Sagatavo sauso maisījumu: auzas, miltus, garšvielas, cepamo pulveri, sāli. Pievieno to eļļas un ķirbja biezeņa masai. Sajauc viendabīgu mīklu.

3. Iemaisa riekstus un rozīnes vai žāvētas dzērvenes.

4. Veido nelielas pikas, ko saplacina ar mīklas rulli. Cep krāsnī 175 °C apmēram 15 min., līdz cepumi zeltaini. Pēc vēlēšanās dekorē ar Halovīna dekorācijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Garšvielas, kas uzbur īsto Ziemassvētku brīnumu

Kanēlis, krustnagliņas, ingvers, safrāns, kardamons, muskatrieksts, vaniļas cukurs, ir populārākās garšvielas, kas spēj radīt Ziemassvētku garšu un īpašo smaržu. Tām papildinot gan ikdienišķus, gan...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko