Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Dienas receptes

Ziemu gaidot

Gada nogales ritms ir pilnīgi skaidrs – kad 18. novembris nosvinēts, jāsāk štovēt kāpostus un jāgatavojas Ziemassvētkiem. Taču ar piparkūkām un cepešiem vēl nesteidzieties – lai līdz svētkiem neapnīk un lai saglabājas to īpašā vienreizīguma sajūta. Tāpēc šoreiz piedāvājam spēcinošu, taču vienlaikus kalorijām ne tik bagātīgu zupu ar liellopa malto gaļu un tradicionālo itāļu desertu panna cotta, kas tulkojumā no itāliešu valodas nozīmē – vārīts saldais krējums. Slavens deserts, kura pagatavošana ir vienkāršāka par vienkāršu. Tas ir gatavs 10 minūtēs, un to var gatavot tad, kad negribas ilgi darboties virtuvē. Tikai jāatceras, ka desertam jāsastingst, tāpēc tas jāgatavo dienu iepriekš.

Vēla rudens garša

Patlaban "jāspiež" uz dārzeņiem, kamēr tie vēl kraukšķīgi un pilni dārza aromāta. Vēlāk, pastāvējuši pagrabā, tie ne tuvu nebūs tik gardi. Tāpēc šajā reizē piedāvāju trīs receptes ikdienas maltītēm, kurās galveno vijoli spēlē dārzeņi. Receptē ar nūdelēm un tītara gaļu tītaru izvēlējos tāpēc, ka tā garšo "kaut kur pa vidu" starp vistu un t. s. sarkano gaļu.

Bordo vīni

Jau vismaz trīs gadsimtus Bordo (Bordeaux) nosaka toni pasaules vīna kultūrā. Šis ir slavenākais un prestižākais vīndarīšanas reģions ne vien Francijā, bet visā pasaulē. Īpaši slaveni ir Bordo sarkanvīni un deserta vīni. Pagaidām nekas neliecina, ka tuvākajā laikā kaut kas varētu mainīties.

Vasaras ogas desertos

Jūlija vidus ir laiks, kad apēdam sezonas pēdējās zemenes, bet dārzos sākt ienākties upenes, ērkšķogas, jāņogas – nepretenciozas, bet pārsteidzoši labas ogas kulinārijā.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide