Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Atkal ēdam mājās

Ekonomiskā krīze un lielo kompāniju pāreja uz daļēji vai pilnībā attālinātu darbu arvien vairāk cilvēku atgriež mājās. Līdz šim veiksmīgās kompānijas tagad ievēro taupības režīmu, ne tikai samazinot korporatīvo izklaižu budžetu, bet arī biroju izmērus un prasību nākt uz darbu klātienē katru dienu. Arī paši strādājošie rūpīgāk seko saviem personīgajiem bankas kontiem. Tāpēc cilvēki arvien vairāk laika pavada savās mājās un virtuvē – vai nu gatavo veselīgas maltītes paši, vai pasūta ēdienu ārpusē, taču pusdieno un vakariņo ģimenes lokā mājās.

Visbiežāk jau ēdienu gatavo paši, jo uzskata, ka tikai mājas ēdiens ļauj sajust produktu svaigumu, labo garšu un aromātu. Ēdot mājas ēdienu, nav jāuztraucas par dažādām E vielām un citām pārtikas piedevām. Tas ļauj izvairīties no nepazīstamas pārtikas, atteikties no fasētiem pusfabrikātiem un konserviem, kā arī skaitīt kalorijas tiem, kam tas aktuāli.

Modē ir viesības draugu lokā, pulcējoties ap vakariņu galdu, baudot siltu ēdienu un sarunas. Siltais ēdiens šajā gadījumā nenozīmē pārspīlēti dažādu gaļas ēdienu piedāvājumu. Nereti galdā tiek pasniegts viens veģetārs pamatēdiens, kam seko deserts.

Neatkarīgi no stila virtuve ir zona ar izteiktām funkcionālajām prasībām. Optimālajos plauktu izmēros un tipiskajās iekārtās nav notikušas būtiskas izmaiņas. Atšķirīgs ir tikai noformējums un elementu nozīmīgums. Tieši tāpēc ir svarīgi analizēt ēšanas paradumus, jo tie palīdz saprast, kas būs nepieciešams virtuvē. Piemēram, virtuvēs noteikti ienāk arvien lielākas saldētavas svaigu produktu uzglabāšanai. Nepieciešamas ir arī plašākas un izturīgākas darba virsmas.

Apgādājot virtuvi ar nepieciešamo tehniku, priekšroka tiek dota profesionālām sulu spiedēm un citiem aparātiem, kā arī tradicionāliem instrumentiem – asiem nažiem, mīklas ruļļiem un sakņu mizotājiem. Dažādi lēti virtuves nieki ātri lūst un bieži nevajadzīgi aizņem virtuves plauktus. Vadoties pēc tā, kas garšo un kādu ēdienu labprāt mājās gatavojat, notiek arī virtuves agregātu izvēle.

Jo redzamāka ir virtuve, jo lielāka uzmanība jāpievērš tās dizainam. Mūsdienīgā virtuvē skapīšus veido kā vienotu bloku, ko nesadala rokturīšu un mazāku detaļu sērijas. Tērauda izlietnes vietā ieteicams pamēģināt sintētiskā akmens vai betona izlietnes, kas iestrādātas kopējā darba virsmā. Atcerieties – jo dziļāka izlietne, jo mazāk, mazgājot katlus un pannas, tai šļakstīsies pāri ūdens un mazāk būs redzami arī netīrie trauki, kuri uzreiz netiek nomazgāti. Kārtīgs taisnstūra veida galds ar ērtiem krēsliem ir labākais un ērtākais veids, kā baudīt maltīti mūsdienu stilā. Arī ikdienā vajadzētu ēst no skaistiem traukiem ar kvalitatīviem galda piederumiem. Salasītas bļodiņas, kolēģu dāvātās krūzītes ar karikatūrām, kā arī visi trauki ar izdauzītiem robiņiem jāmet ārā. Virtuvē bez iemīļotās krūzītes un ģimenes mantojuma traukiem vispiemērotākais būtu vienkāršu, augstas kvalitātes trauku komplekts neitrāli baltā krāsā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko