Piparkūku mīklas recepte:
Sastāvdaļas: piparkūku garšvielai – 41 g kanēļa, 12 g krustnagliņu, 12 g smaržīgo piparu, 4 g melno piparu, 4 g koriandra, 12 g muskatrieksta, 8 g ingvera pulvera, 4 g anīsa; mīklai – 600 g miltu, 400 g cukura, 100 g sviesta, 1 ola, 3 g cepamā pulvera, 1 g sodas, 15 g piparkūku garšvielas, 100 ml ūdens
1. Visas garšvielas sablendē vai ļoti smalki sadrupina piestā un rūpīgi samaisa, uzglabāt var vairākus mēnešus siltā, sausā vietā.
2. Cukuru sadala divās daļās.
3. No vienas vāra cukura sīrupu – 175 g cukura savāra ar 100 gramiem ūdens.
4. Atlikušo cukuru uz pannas karamelizē tumši brūnu.
5. Abas cukura masas sajauc, pievieno garšvielas. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
6. Pievieno sviestu un olu.
7. Miltus, sodu un cepamo pulveri sajauc un iemīca mīklā pēdējos.
8. Mīklu izveltnē plāni, izspiež formas. Cep 200– 210 grādos aptuveni 3–5 min.