Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā -1 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 23. novembris
Zigfrīda, Zigrīda, Zigrīds

Starts vasarai!

Pēc garā, aukstā pavasara esam pelnījuši vasaras vakarus pie grila un rabarbermaizes

Tiklīdz beidzās garais lietus periods, pirmajās brīvdienās visi sēdējām ap grilu kā pielipuši. Par grilētajiem dārzeņiem varu teikt to, ko parasti pamana veģetārieši, – lai gan dārzeņi tiek gatavoti speciāli viņiem, tie parasti ir uz izķeršanu visiem un pazūd pirmie. Tāpēc gatavojiet lielos daudzumos – tie ir tik gardi, baklažāni arī sanāk ļoti krēmīgi –, lai tiešām pietiek arī veģetāriešiem!

Rabarberu un banānu ievārījums mūsmājās šajā laikā netiek gatavots ziemas krājumiem, bet apēšanai uzreiz, jo visi pērnā gada ievārījumi no pagraba jau ap šo laiku ir pazuduši. Šī ievārījuma vienīgais trūkums ir pelēcīgi zaļganā krāsa. Bet citādi tas ir ļoti labs, jo nav pārāk salds. Marmelādes cukuram pievienotais pektīns to padara tumīgi biezu. Tas labi, jo rabarberi paši par sevi ir šķidri.

Visbeidzot plātsmaize – lēta, ļoti vienkārši pagatavojama un garda. 


Grilēti dārzeņi

Sastāvdaļas: 2 baklažāni, 2 paprikas, 2 cukīni, 2 tomāti, 2 sīpoli, 100 ml olīveļļas, garšvielas – pa šķipsnai timiāna, kaltētas raudenes, sāls, pipari

1. Dārzeņus nomazgā. Baklažānu, cukīni sagriež pirksta resnuma ripās, tomātus – gabalos. Paprikai izņem sēklotni un arī sagriež palielos gabalos. Sīpolu notīra, sagriež biezās ripās vai gabalos.

2. Bļodā kopā sajauc olīveļļu ar garšvielām.

3. Dārzeņus iemarinē eļļā apmēram uz 30–60 minūtēm.

4. Uzkarsē grilu. Ieziež ar eļļu folijas plāti vai dārzeņu cepšanai paredzētās restes un liek uz tām dārzeņus. Grilē nelielā karstumā apmēram 5 minūtes, laiku pa laikam pārlej ar bļodā atlikušo marinādi. 

5. Pasniedz kā piedevu gaļai vai vienus pašus – kopā ar grilētu sieru, zaļajiem salātiem.


Rabarberu un banānu ievārījums

Sastāvdaļas: 4 kg rabarberu, 1,5 kg banānu, 3 paciņas marmelādes cukura (kopā 990 g)

1. Nomizo rabarberus un sagriež ripiņās.

2. Rabarberus ber katlā, pielej ūdeni un savāra, līdz tie izšķīst.

3. Kamēr rabarberi vārās, ātri nomizo banānus, sagriež ripiņās.

4. Banānus pievieno rabarberiem un vāra aptuveni 10 minūšu, līdz banāni ir daudzmaz izšķīduši (veido viendabīgu masu).

5. Banānu un rabarberu biezenim pieber cukuru, vāra 15 minūšu, lej burkās un karstu aizvāko. 


Kefīra un rabarberu plātsmaize

Sastāvdaļas: 1 glāze cukura, 1 glāze kefīra, 2 glāzes miltu, 2 olas, šķipsniņa cepamā pulvera, 3–4 rabarberu kāti; pusglāze cukura, 1 tējk. kanēļa, 3 ēd. k. skābā krējuma

1. Olas ar cukuru sakuļ. Pakāpeniski pievieno miltus un cepamo pulveri, pielej kefīru un visu kārtīgi samaisa.

2. Plātsmaizes mīklu ielej cepamajā plātī un izlīdzina. 

3. Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Pārber plātsmaizei.

4. Cukuru sajauc ar skābo krējumu un kanēli un pārlej plātsmaizei.

5. Cep cepeškrāsnī 30–40 minūšu, līdz plātsmaize gatava.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko