Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Glancētais ekologs

Logitech ik pēc kāda laika mēdz sagādāt patīkamus pārsteigumus pat par spīti tam, ka brīžiem gadās arī pa kādam klupšanas akmenim. Šoreiz esam patīkami pārsteigti un dalāmies ar lasītājiem iespaidos par jauno bezvadu tastatūru, kuras barošanas avots ir vienīgi gaisma. Tātad zaļie var gavilēt! 

Melnais saulesdēlis

Šodien cilvēki datoru lielākoties izmanto darbam internetā vai to lapu pārlūkošanai. Tikai pārlapošanai un informācijas lasīšanai pilnīgi pietiktu ar peli vien, taču lielākā daļa lietotāju vēlas arī patērzēt, pakomentēt kādu rakstu vai arī rakstīt blogu. Tādos  gadījumos nepieciešama arī piemērota un ērta tastatūra, ja, protams, nelietojat klēpjdatoru. Ērta un moderna sķiet tieši bezvadu tastatūra, jo mūsdienās taču viss gandrīz ir bez vadiem. Bezvadu ierīcēm savukārt ir kāds trūkums – tām nepieciešama barošana. Tātad jābūt vismaz baterijām, kas bieži būs jāmaina, radot atkal sarežģījumus.

Taču pie horizonta ir parādījusies gaisma – Logitech bezvadu tastatūra K750, kuras barošanas avots ir vienīgi gaisma. Logitech spiedpogu saulesdēlis, kā to, iespējams, nosauktu mūsu  valodnieki, izskatās diezgan stilīgs – plāns, plakans, ar zemiem chiclet tipa taustiņiem, kādus šobrīd uzskata par šādu ierīču stila etalonu. 

K750 glancētā melnā virsma pogu pusē atstāj patīkamu iespaidu, kas visai drīz izzudīs jūsu taukaino pirkstu nospiedumu dēļ, ja vien nelietosit šo ierīci lateksa cimdos vai ar polietilēna maisiņiem rokās, kā izmanto televizoru pultis provincē. Taču ražotājs jau paredzējis tādu iespēju, tādēļ  tastatūras komplektā iekļauta mikrošķiedras drāniņa, ar kuru var notīrīt pirkstu nospiedumus, lai K750 glancētā virsma atkal atgūtu spīdumu. Tikai drāniņa varēja būt mazliet lielāka vai arī ievietotas veselas divas komplektā.

Zemās, mazlietiņ ieliektās un tikai pāris milimetru par tastatūras virsmu augstākās podziņas ir ļoti ērtas rakstīšanai, turklāt ar specifisku klaboņu. Tā gan jūs nodos, ja pa naktīm būsit aizsēdējies pie datora un kāds netālu vēlēsies gulēt. Nelieli iebildumi rodas pret pogu materiālu, jo tās izgatavotas no pietiekami cietas plastmasas, tādēļ sakumā pirkstiem nāksies pierast.

Plakana un plāna tastatūra patiesībā nenodrošina ergonomisku baudījumu, jo tad ir jābūt īpaši garu pirkstu īpašniekam. Taču tādam mērķim ir domātas tastatūras apakšā iebūvētas atvāžamas kājiņas, kas paceļ augstāk tastatūru un izskatās pietiekami stilīgi, taču aizrautīgs geimeris, enerģiski spiežot tastatūras taustiņus, ātri vien aizsūtīs kājiņas citā saulē. 

No gaismas vien.....Tastatūras galvenais trumpis ir nevis bezvadu komunikācija ar datoru, bet gan Saules baterijas, kas paslēptas tās augšpusē, tāpēc īpaši acīs nekrīt, kā arī neaizņem daudz vietas. Vai tastatūrai pieejams vajadzīgās enerģijas avots, var noskaidrot, nospiežot vienu pogu. Tādā gadījumā, ja gaismas pietiek, blakus smaidīgai sejiņai iedegas zaļa diode, bet bēdīgai sejiņai blakus sarkana diode, ja gaismas ir par maz. Logitech speciālisti nav izveidojuši pārāk jutīgu ierīci, jo, testējot K750, jau esot daļējai pustumsai birojā, tastatūrā dega zaļā gaisma, tātad, tikai iestājoties pilnīgai tumsai, nepieciešams ieslēgt kādu gaismekli. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko