Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

papildināta (18:55) - Sony A77 - jauns konkurents pusprofesionālajā fotokameru segmentā

Ar A77 Sony izmetis tīklu moderno pusprofesionālo fotokameru segmentā. Tehniskie parametri ir patiešām iespaidīgi – 24MP  APS-C CMOS sensors, bildēšanas ātrums 12 kadri sekundē, sekojošais autofokuss arī "live view" režīmā, sensora jūtība no 100 līdz 16000 ISO.

Man īpaši noderīgs šķita atlokāmais un trīs plaknēs grozāmais LCD ekrāns, kas palīdz dažādot kadrējumu izmantojot augsto un zemo fotogrāfēšanas punktu, tomēr straujāka fotografētāja rokās tā mūžs varētu būt īss.

Tiem, kas vairāk darbojas ar videokameru varētu patikt kvalitatīvais 2.4M elektroniskais skatumeklētājs – Sony izmanto īpašu, daļēji caurspīdīgu spoguli, kas iezīmē atteikšanos no pierastā optiskā skatumeklētāja. Tiem, kas raduši pie tradicionālā skatumeklētāja būs vajadzīgs laiks, lai pierastu.

Jauns ir arī fokusēšanas sensors, kam ir 19 punkti, 11 no tiem krusteniskie. Fokusēšanās ir ātra, tomēr kamera apjūk, ja priekšplāns ir sarežģītāks, šeit līdz manuālā piefokusēšana, kas ir ērta. A77 vadāms ar divām komandripām un džoistiku. Džoistika viduspunkts, kas, nospiežot apstiprina, piemēram, dzēšanas komandu, manam pirkstam gan ne vienmēr bija atrodams ar pirmo spiedienu, varbūt, ka pirksti par lieliem.

Mans testa A77 bija komplektēts ar 16 – 50/2.8 zūmobjektīvu (24-75/2.8 ekvivalents pilnformātā), kas tāpat kā kamera ir labi būvēts un rada kvalitatīvu iespaidu.

Fotografējot ar augstu ISO jūtību trokšņa līmenis ir diezgan manāms, arī izvēlne uzbūve (Menu) man likās diezgan sarežģīta. Toties Flickr faniem patiks iebūvētais GPS. Bagātīgs programmu un iespēju klāsts, ieskaitot tradicionālos, arī Auto HDR un panorāmu.

Galerijā atradīsiet bildes, kuras uzņēmu ar A77.

(ziņa papildināta ar foto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spāņu oruho

Arī spāņiem ir savs vīnogu spiedpalieku brendijs – aguardiente de orujo jeb, vienkārši sakot, oruho.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko