Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Omega kaujinieki iekļūst spaisa ražotāju grupējuma dzīvokļos; aizturēti pieci vīrieši

Trešdienas vakarā Valsts policija Vecmīlgrāvī un Brasā aizturēja organizētu grupu – piecus vīriešus -, kuri tiek turēti aizdomās par ilgstošu psihoaktīvo vielu jeb tā dēvētā spaisa izgatavošanu un tirgošanu Rīgā. Vairāku sankcionētu kratīšanu laikā policisti atsavināja 1,2 kilogramus narkotisko vielu.

Policisti aizdomās turēto dzīvesvietās ieradās trešdienas vakarā. Vienā no dzīvokļiem Omega kaujinieki iekļuva pa logu, savukārt, lai iekļūtu citā dzīvoklī, policistiem nācās uzlauzt durvis. Turpat dzīvesvietās tika aizturēti arī visi organizētās grupas dalībnieki, kuri nepretojās likumsargiem.

Policistu rīcībā esošā informācija liecina, ka galvenais nozieguma organizētājs un narkotiku ražotājs bijis 1975. gadā dzimis vīrietis. 1982. un 1977. gadā dzimuši vīrieši narkotikas izplatījuši. Savukārt viņu 1986. un 1984. gadā dzimušie kompanjoni darbojušies kā kurjeri, piegādājot šīs vielas klientiem. Visi aizturētie jau iepriekš sodīti par noziegumiem, kas saistīti ar psihoaktīvo vielu nelikumīgu apriti.

Likumsargi noskaidrojuši, ka ar šo nelegālo rūpalu vīrieši nodarbojušies vairākus gadus un nepieciešamās izejvielas narkotiku izgatavošanai iepirkuši no ārzemju interneta veikaliem.

Ļaundariem bijis prāvs skaits klientu. Policisti secinājuši, ka tie pārsvarā bijuši cilvēki brieduma gados, nevis jaunieši, kā tas bija novērojams, kad spaiss tikko sāka parādīties Latvijas narkotiku tirgū. Vecākais no šo noziedznieku klientiem dzimis 1964. gadā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos un glabāšanu realizācijas nolūkā, ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Visi aizturētie šobrīd atrodas izolatorā, un tiesa lems par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu šīm personām.  

Top komentāri

viena tante teica...
v
Spaisa ražotāju uzņēmums saucās "Saskaņa".
M
M
Policijai laimējās. Tie, kas pārdod bērniem, būtu sarīkojuši apšaudi.
nu
n
Tas ir ļoti labi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas