Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Adventes svece izraisījusi ugunsnelaimi un zaudējumus 1000 latu vērtībā

Pirmās Adventes laikā nepieskatīta svecīte Adventes vainagā bērnistabā izraisījusi ugunsnelaimi, radot zaudējumus 1000 latu apmērā, portālu Diena.lv informēja apdrošināšanas uzņēmuma Balta pārstāvji.

Par laimi, negadījumā cilvēki nav cietuši - izdegusi vien istabas siena.

Kā liecina arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pieredze, katru gadu decembrī ir kāds negadījums, ko izraisa neuzmanīga svecīšu dedzināšana svētku rotājumos vai eglītēs. Pērn tika fiksēti 11 ugunsgrēki, kurus izraisīja tieši neuzmanīgi dedzinātas svecītes svētku rotājumos, un viens no tiem pat prasīja cilvēka dzīvību.

"Adventes laiks ugunsdzēsējiem saistās ar izsaukumiem uz vietām, kur Adventes laiks dažkārt ir pārvērties ugunsgrēkā. Pasargāt sevi no šiem negadījumiem nav sarežģīti – atliek vien ievērot pāris elementārus drošības pamatprincipus - neatstājiet bez uzraudzības iedegtas sveces, izvēlaties drošus svečturus un nenovietojat rotājumus tuvu sveču liesmai. Pirms atstājat telpas būtu vēlams izslēgt elektriskos rotājumus," skaidroja VUGD pārstāvis Intars Zitāns.

"Lai arī ziemas sezonā neuzmanīga apiešanās ar svecēm un svētku rotājumiem nebūt nav lielākais ugunsnelaimju cēlonis, tomēr tas ir viens tiem gadījumiem, kad sīka neuzmanība var maksāt ļoti dārgi un sabojāt svētkus. Tāpēc aicinu ikvienu šajā pirmssvētku laikā neaizmirst par elementāru piesardzību un, pirms aizdedzināt otro Adventes sveci, parūpēties par to, lai neizbojātu svētkus sev un saviem līdzcilvēkiem," aicina Baltas pārstāvis Ingus Savickis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas