Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Aizdomās par laupīšanām no dzīvokļiem aizturēti divi jau iepriekš sodīti vīrieši

Valsts policija (VP) aizvadītajā nedēļā ir aizturējusi divus vīriešus, kuri tiek turēti aizdomās par divām Rīgā, Brasā, izdarītām laupīšanām no dzīvokļiem, aģentūru LETA informēja VP pārstāve Gita Gžibovska.

Abi noziedznieki, izmantojot vecāka gada gājuma cilvēku uzticību, bija iekļuvuši dzīvokļos, nodarījuši sirmgalvjiem miesas bojājumus un iznesuši no dzīvokļiem naudu un vērtīgās mantas.

Februāra beigās VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Brasas iecirknī tika uzsākts kriminālprocess par 1943.gadā dzimušas sievietes dzīvokļa aplaupīšanu. Divas nenoskaidrotas personas dienas laikā bija zvanījušas pie sirmgalves namdurvīm, pēc kā viņa, nepārliecinoties par personu identitāti, ielaida vīriešus dzīvoklī. Vīrieši, nodarot miesas bojājumus, no dzīvokļa iznesa aptuveni 150 eiro, datoru un monitoru.

Savukārt 7.martā Rīgas Brasas iecirknī tika saņemta informācija un uzsākts vēl viens kriminālprocess par laupīšanu iekļūstot dzīvoklī. Šoreiz cietušais bija 1935.gadā dzimis vīrietis, kurš, nepārliecinoties par personu identitāti, savā dzīvoklī ielaida divus svešiniekus, kuri bija uzdevušies par kāda zināma uzņēmuma darbiniekiem. Nodarot miesas bojājumus, vīrieši saimniekam nolaupīja aptuveni 200 eiro, fotoaparātu un citas mantas.

Rīgas Brasas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti veica virkni operatīvo pasākumu un mērķtiecīga darba rezultātā tika noskaidrotas personas, kuras izdarījušas abus noziegumus.

7.martā likumsargi aizturēja abus aizdomās turētos vīriešus, kuri dzimuši 1980. un 1978.gadā. Abi aizdomās turētie jau iepriekš sodīti par zādzībām. Vecākais no viņiem ir iepriekš sodīts arī par narkotisko vielu lietošanu.

Šobrīd turpinās izmeklēšana abos kriminālprocesos, kas uzsākti pēc Krimināllikuma 176.panta otrās daļas - par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās un ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policisti arī atguva daļu no zagtajām mantām - fotoaparātu, kas aizturēšanas brīdī atradās pie viena no aizdomās turētajiem, kā arī datora monitoru, ko garnadži bija ieķīlājuši lombardā. Policija strādā, lai atgūtu arī pārējās zagtās mantas.

Tiesa abiem aizdomās turētajiem ir piemērojuši drošības līdzekli apcietinājumu.

Cietušie uzbrukumos nav stipri cietuši.

VP aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un nelaist dzīvoklī nepazīstamas personas, nepārliecinoties par to identitāti. Lai pārliecinātos par to, vai cilvēks tik tiešām ir tas, par ko uzdodas, vienmēr jālūdz uzrādīt dokumentus un, ja nepieciešams, jāsazinās ar konkrēto iestādi. Tāpat aicināti atsaukties arī citi, kuri cietuši no šādām noziedzīgām darbībām. Informēt policiju iespējams zvanot pa tālruni 67030630 vai 110, vai arī vēršoties ar iesniegumu Rīgas Brasas iecirknī Rīgā, Klijānu ielā 4.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas