Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Viena no prostitūcijā iesaistītajām personām bija vien 17 gadus veca

Aizdomās par sutenerismu aiztur vīrieti un sievieti; prostitūcijā iesaistīta arī nepilngadīga meitene

Valsts policija aizturējusi vīrieti un sievieti aizdomās par sutenerismu - vismaz piecu sieviešu iesaistīšanu prostitūcijā. Viena no prostitūcijā iesaistītajām sievietēm vēl nav sasniegusi 18 gadu vecumu, portālu Diena.lv informēja polcijā.

Minētās personas likumsargu redzeslokā nonāca aizvadītajā nedēļā. Lietas izskatīšanas laikā Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki konstatēja, ka 1982. gadā dzimusi sieviete un 1997. gadā dzimis vīrietis nodarbojas ar šo rūpalu, ilgstošā laika posmā prostitūcijā iesaistot vismaz piecas sievietes.

Kā liecina likumsargu iegūtā informācija, abi suteneri organizēja tikšanos ar klientiem gan īres dzīvokļos, gan dažādās viesnīcās Rīgā. Tāpat aizdomās turētie prostitūcijā nodarbinātās sievietes pēc nepieciešamības arī nogādājuši pie klientiem sarunātajās tikšanās vietās.

Jāatzīmē, ka viena no prostitūcijā iesaistītajām personām vēl nebija sasniegusi pilngadību – bijusi 17 gadus veca. Kā skaidro Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes Cilvēku tirdzniecības un sutenerisma apkarošanas nodaļas priekšnieks Armands Lubarts, gadījumi, kad prostitūcijā iesaistītās nepilngadīgas vai tikko pilngadību sasniegušas personas, ir nozīmīgs signāls tam, kādu nākotni šīs personas sev izvēlas: "Patlaban spēkā esošais regulējums dod tiesības ar prostitūciju nodarboties no 18 gadu vecuma, taču jāņem vērā, ka šajā vecumā personas nereti vēl turpina mācības vidusskolā un pieaugušā dzīve vēl ir tikai pašā sākumā. Tādēļ šobrīd norisinās darbs pie izmaiņām šajā regulējumā, lai palielinātu vecuma slieksni no 18 uz 25 gadiem."

Pagājušās nedēļas sākumā suteneri aizturēti, un pret abiem Valsts policija uzsākusi kriminālprocesu par sutenerismu, ja to izdarījusi personu grupa vai arī, ja tas izdarīts attiecībā uz nepilngadīgu personu. Ja abu personu vaina nodarījumā tiks pierādīta, 1982. gadā dzimusī sieviete un 1997. gadā dzimušais vīrietis var tikt sodīti ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Jāatzīmē, ka pēdējo piecu gadu laikā Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki Latvijā pārtraukuši 35 bordeļu darbību. Tāpat pārtraukta 29 noziedzīgu grupējumu darbība saistībā ar šo nelegālo nodarbi. Kopumā pēdējo piecu gadu laikā par sutenerismu aizturētas 183 personas.

Atgādinām, ka viens no pēdējā laikā spilgtākajiem gadījumiem, kad prostitūcijā arī tika iesaistītas nepilngadīgas personas, konstatēts 2015. gadā. Tolaik Valsts policija uzsāka kriminālprocesu pret nepilngadīgu personu, kura turēta aizdomās par savu nepilngadīgo paziņu – tolaik 12 un 14 gadu jaunu meiteņu - tirdzniecību seksuāliem pakalpojumiem. Šī lieta pagājušā gada marta beigās nosūtīta prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Top komentāri

Troksnis no Pakaļas
T
Skaidri izsaka pēcpadomijas Latvijas patieso ekonomiskos apstākļus.
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
ŠĪ VALDĪBA IR PUSI LATVIJAS AIZDZINUSI STRĀDĀT UZ ĀRZEMĒM ! ŠĪ VALDĪBA SPIEŽ SIEVIETES NODARBOTIES AR PROSTITŪCIJU ! JO SAVĀDĀK VIŅAS NESPĒJ PABAROT SAVUS BĒRNUS ! UN UZSKATU KA ''MARTĀ'' DARBOJAS IZDZIMTEŅU BARS KURŠ ŠIEM BĒRNIEM GRIB NOZAGT PAT TO MAZUMIŅU KO ŠĪS NABAGA SIEVIETES SPĒJ SAVIEM BĒRNIEM PĀRNEST !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas