Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Aiztur "fermas" saimniekus, kuri izaudzējuši 720 kg marihuānas

Valsts policija Saldus novadā aizturējusi noziedzīgu grupējumu, kas fermā izaudzējis aptuveni 720 kilogramus marihuānas, kuras kopējā vērtība ir aptuveni 7,2 miljoni latu,_ Dienai _pavēstīja Valsts policijas preses pārstāve Lita Juberte.

Četri cilvēki Saldus novadā bija izveidojuši 450 kvadrātmetrus lielu audzētavu. Policijai informācija par šāda veida audzētavas esamību Latvijas teritorijā parādījās jau šā gada sākumā. Ilgstošu izmeklēšanas darbību rezultātā tika apzinātas konkrētas personas un atrašanās vieta. Tagad audzētava ir likvidēta.

Starp aizturētajiem bija 1972.gadā dzimis Latvijas pilsonis un trīs Lietuvas pilsoņi, kas dzimuši 1959., 1971. un 1989.gadā. Fermā, kurā tika audzēta marihuāna, dzīvoja arī paši aizturētie, legāli tā bija noformēta kā lauksaimniecības ferma. Audzētava bija aprīkota ar marihuānas audzēšanai nepieciešamajām iekārtām, kas nodrošināja pilnīgu šī narkotiskā auga audzēšanas un ražošanas procesu.

Rīgas Ziemeļu rajona tiesa visām aizturētajām personām piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Marihuānas tirgus vērtība mazumtirdzniecībā ir aptuveni 10 lati par gramu, savukārt vairumtirdzniecībā – pieci lati par gramu.

Par šo gadījumu uzsākts kriminālprocess, aizturētajiem draud brīvības atņemšana uz laiku no viena gada līdz pieciem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas