Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Aiztur TV "pirātus"

Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonas aizturējušas personu grupu, kura privāti savam klientu lokam no 2013. līdz 2019. gadam nodrošināja nelegālas televīzijas pakalpojumu sniegšanu Rīgā un Pierīgas teritorijā, portālu Diena.lv informēja VP pārstāve Elīna Sprudzāne.

Aizdomās par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu aizturētas četras personas. Tika uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 148. panta otrās daļas - par autortiesību un blakustiesību pārkāpšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums ar likumu aizsargātām personas interesēm un ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Izmeklēšanas laikā likumsargi noskaidroja, ka personu grupa ar noziedzīgo nodarījumu nodarbojās kopš 2013. gada, tādējādi nodrošinot aptuveni 10 000 Rīgas un Rīgas reģiona mājsaimniecību ar nelicencētu televīzijas saturu. Personu grupa, izplatot nelegālo TV saturu, izmantoja tehnoloģisko risinājumu, kas pazīstams kā CardSharing.

Tāpat tika noskaidrots, ka minētais risinājums nodrošināts ar satelīta šķīvja, interneta pieslēguma un speciāli konfigurēta uztvērējā palīdzību, lai saņemtu un dekodētu ārzemju servera sūtītu signālu un klientam darītu pieejamu nelegālo televīzijas saturu. Pārsvarā šādi tika izplatīts sabiedrībā populāras ārzemju audiovizuālā satura komplekts, kurā tika iekļauti arī Latvijā integrēti televīzijas kanāli.

Šī gada 8. maijā VP amatpersonas uz aizdomu pamata par iepriekš minētā nozieguma izdarīšanu aizturēja četras personas – 1963., 1969. un divus 1976. gadā dzimušus vīriešus, no kuriem viens jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā.

Par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu vīrieši var tikt sodīti ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Kriminālprocesa izmeklēšanas laikā tika veiktas vairāk nekā desmit kratīšanas, kā rezultātā izņemts liels skaits lietisko pierādījumu. Tāpat tika iegūti pierādījumi, ka viens aizturētais ar nelegālās TV izplatīšanu Latvijā nodarbojās vairāk nekā sešus gadus. Nelikumīgā pakalpojuma sniedzēji ir veikuši ne vien autortiesību/blakustiesību pārkāpumu, bet arī veicinājuši ēnu ekonomiku.

Līdz ar personu aizturēšanu likumsargiem izdevās pārtraukt personu grupas noziedzīgās darbības un tika liegta pieeja nelegālam televīzijas saturam. Izmeklēšanas darbību rezultātā pārtraukta ārzemēs izvietotā servera izplatītā interneta datu plūsma.

Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Saistībā ar nelegālās televīzijas izplatību VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonas sadarbībā ar biedrību Par legālu saturu turpina veikt aktīvu profilaktisko darbu sabiedrības informēšanas nolūkā, piedaloties dažādās informatīvās kampaņās, tajā skaitā pretpirātisma sociālajā kampaņā Nemāni sevi – Tu zodz!.

Top komentāri

.
.
Tāda dežavū sajūta- PSRS laikos arī džeki centās dažādos veidos skatīties ārzemju TV un klausīties radiobalsis, ko Čeka apkaroja visos veidos un vajāja, cik spēka. Nav nekā jauna šai pasaulē...
Scorseze
S
Jā, īsti pirāti, noziedznieki un sabiedrības ienaidnieki:):):):):):):):) Šai valsts varai realitātes sajūta pazudusi pilnīgi.
Opis
O
Izplatot nelegālo TV saturu vai nelegāli izplatot? Žurnālistiņ, kā īsti pareizi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas