Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Aizturēti krāpnieki par vairāk nekā 50 000 dolāru viltotas naudas izgatavošanu un realizāciju

Maija beigās Valsts policijas darbinieki aizdomās par viltotas naudas izgatavošanu, glabāšanu un izplatīšanu aizturēja vairākas personas, kuri bija realizējuši viltotas naudas zīmes vairāk nekā 50 000 ASV dolāru vērtībā.26. maijā policijas darbinieki  Jūrmalā, dzelzceļa stacijas Pumpuri teritorijā  aizturēja 1969.

gadā dzimušu vīrieti, kurš realizēja viltotas ASV dolāru banknotes 50000 ASV dolāru vērtībā, saņemot par to 5000 latu.  Tāpat policijas darbinieki aizturēja arī 1986. gadā dzimušu sievieti, kura labprātīgi izsniedza 20 viltotas banknotes 100 ASV dolāru nominālā ( kopā 2000 viltotus ASV dolārus).

Turpinot operatīvos pasākumus, aizdomās par viltotas naudas izgatavošanu, glabāšanu un realizāciju tika aizturēts 1970. gadā dzimis vīrietis, pie kura  tika atrastas un izņemtas 6 viltotas banknotes 100 ASV dolāru nominālā.  Veicot kratīšanu vīrieša dzīvesvietā Rīgā, tika atrastas un izņemtas vēl 74 viltotas banknotes 100 ASV dolāru nominālā.

Veicot turpmākos operatīvās meklēšanas pasākumus, 27.maijā Rīgā tika aizturēts 1989. gadā dzimis vīrietis,kura dzīvesvietā kratīšanas laikā tika atrasti un izņemti 100 ASV dolāru nomināla fragmenti un izdedži, kas, iespējams, palikuši pēc viltoto banknošu sadedzināšanas. Tāpat atrasta plastmasas caurule ar iespējamām narkotisko vielu pēdām.

Kā atzīst policijas darbinieki, viltotā nauda  bijusi  salīdzinoši labas kvalitātes.

Šādas darbības  paredz sodīt ar ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Par notikušo tika ierosināts kriminālprocess.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas