Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos cietuši četri cilvēki

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 78 izsaukumus. Kopumā dzēsti 59 ugunsgrēki, to skaitā 42 kūlas ugunsgrēki, veikti 11 glābšanas darbi, bija arī astoņi maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietuši četri cilvēki, portālu Diena.lv informēja VUGD.

Pirmdien, plkst. 14.52, VUGD saņēma informāciju, ka Jēkabpilī, A.Pormaļa ielā, dzīvojamajā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu koka mājā deg virtuve 15m2 platībā. No degošās mājas saviem spēkiem izkļuva viens cilvēks, savukārt divus cilvēkus ugunsdzēsēji glābēji izglāba. Visi trīs cilvēki ugunsgrēkā cieta, taču no hospitalizācijas atteicās. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir gāzes balona bojājums.

Savukārt, plkst. 20.08, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Jaunciema 4.līnijā, dzīvojamajā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu. Ugunsgrēkā cieta apmēram 47 gadus vecs vīrietis, kurš saindējās ar degšanas produktiem. Dzīvojamajā mājā dega istaba 25m2, virtuve 15m2 un koridors 10m2 platībā.  

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji dzēsa 42 kūlas ugunsgrēkus, lielākie no tiem reģistrēti Rīgā, Maskavas ielā (5,5 hektāri), Daugavpils novada Tabores pagastā (5 ha), Daugavpils novada Sventes pagastā (4 ha).

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un tās rezultātā var tikt nodedzināti cilvēku īpašumi, aizdegties mežs, un pat nodarīts kaitējums cilvēka veselībai un dzīvībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas