Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Apdrošinātājs: Rīgā uzdarbojas jauns autozagļu grupējums

Apdrošināšanas sabiedrības ERGO drošības speciālisti janvārī Rīgā fiksējuši jau piecus auto zādzību gadījumus, kuros zagļi darbojušies saskaņā ar skaidri izstrādātu zādzību shēmu, portālam Diena.lv pavēstīja apdrošinātāja komunikācijas vadītāja Inese Kronberga.

Konstatēts, ka galvenais kritērijs nozagto auto izvēlē ir auto aprīkojums ar bezatslēgu atslēgšanas un iedarbināšanas sistēmu (Keyless Entry&Go), nevis klasisko atslēgu. Šāda strukturēta un plānota zagļu rīcība liecina par konkrēta pasūtījuma izpildi un labi organizēta grupējuma darbību.

Novērots, ka zagļi savām prasībām atbilstošāko auto noskata lielveikalu stāvvietās, jo visos gadījumos auto tiek nozagti pāris stundu laikā pēc lielveikala apmeklējuma. Pašlaik konstatēts, ka visas autozagļu grupējuma nozagtās automašīnas ir Toyota markas.

"Operatīvā informācija liecina, ka zagļi izseko noskatīto auto pēc tam, kad tas pamet lielveikala stāvvietu un tad izvēlas piemērotāko brīdi zādzībai, kas parasti ir pie īpašnieka mājām. Raksturīgi, ka daļa nozagto auto bija aprīkoti tikai ar ražotāja uzstādītajiem drošības risinājumiem. ERGO iesaka automašīnas aprīkot arī ar papildus drošības līdzekļiem, kas apgrūtinās zagļu darbu un palielinās iespēju auto vēlāk atrast," skaidro ERGO Atlīdzību nodaļas vadītājs Ivars Vismanis.

ERGO drošības speciālisti aicina pēdējo gadu izlaiduma auto īpašniekus, kuru braucamrīki ir aprīkoti ar bezatslēgu atslēgšanas un iedarbināšanas sistēmu būt īpaši piesardzīgiem un pievērst uzmanību jebkādām aizdomīgām aktivitātēm savās ikdienas gaitās. Tāpat ieteicams neatstāt auto viegli pieejamās vietās, pat ja esat apstājies tikai, lai uz brīdi ieietu mājoklī. Auto novietošanai labāk izvēlēties gražu, slēgtu vai maksas auto stāvvietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas