Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Aptur 11 gadus veca puikas vadītu auto, viņš vedis mājās savus iereibušos vecākus

Svētdien vēlu vakarā Ogres pusē apturēta automašīna, kurā pie stūres sēdējis 11 gadus vecs puika. Automašīnā atradās gan viņa iereibušie vecāki, gan četrus gadus vecs puika un 19 gadus vecs jaunietis.

Dienai pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis, svētdien neilgi pirms pusnakts Ogres ceļu policistu uzmanību piesaistīja automašīna Ford Mondeo, kura devās Rīgas Virzienā pa Daugavpils šoseju. Vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h, automašīna pārvietojās ar trīsreiz mazāku ātrumu.

Kad likuma sargi apturēja transportlīdzekli, viņi konstatēja, ka pie tā stūres sēž mazs zēns, taču pasažieru krēslos sēž manāmi iereibuši zēna vecāki un vēl divi pasažieri. Likuma sargi visas personas nogādāja policijas iecirknī, kur noskaidroja, ka visi ir vienas ģimenes locekļi, autovadītājs ir tikai 11 gadus vecs, bet jaunākajam pasažierim ir vien četri gadi.

Pēc vecāku paskaidrojuma policisti saprata, ka ģimene devusies mājās no svinībām, kas notikušas Jēkabpilī. Uzzinot, ka brauciena galamērķis bija Vangaži, pat pieredzējušie Ogres policisti bija šokēti par vecāku bezatbildīgo rīcību – cerot izvairīties no atbildības par braukšanu alkohola reibumā, vecāki dzīvības briesmām pakļāva visu ģimeni.

Par notikušo Ogres policisti ir sastādījuši vienu administratīvo protokolu par vecāku pienākumu nepildīšanu un sākuši vienu administratīvo procesu. Jāpiebilst, ka 48 gadus vecais tēvs, kura izelpā bija aptuveni pusotra promile alkohola, agrāk ir sodīts par braukšanu reibumā un tikai nesen atguvis braukšanas apliecību, taču 41 gadu vecā māte, kuras reibums bija mazāks par promili, policijas redzeslokā nav agrāk nonākusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas