Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Aptur nodokļu krāpnieku grupējuma darbību

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policija novembra vidū apturējusi noziedzīga grupējuma darbību, kas laika posmā no pērnā gada aprīļa līdz pat šā gada novembrim izvairījās no PVN nomaksas un legalizēja noziedzīgi iegūtus finanšu līdzekļus. Grupējums valsts budžetam nodarījis zaudējumus 900 tūkstošu eiro apmērā, portālu Diena.lv informēja VID.

Noziedzīgā grupējuma darbības shēmā bija iesaistīti vairāk nekā 20 Latvijas uzņēmumi un vairāki Lietuvas, Lielbritānijas, Čehijas un Polijas uzņēmumi, kuru pamatnodarbošanās ir biroja tehnikas un kancelejas preču tirdzniecība. Lai samazinātu valsts budžetā maksājamā PVN apmēru un legalizētu noziedzīgi iegūtos finanšu līdzekļus, shēmas "klients" PVN pārskatos iekļāva faktiski nenotikušus darījumus ar fiktīviem uzņēmumiem, tādējādi samazinot sava uzņēmuma valsts budžetā maksājamo nodokļu apmēru.

Kriminālprocesa ietvaros VID Finanšu policijas pārvaldes darbinieki veica 14 kratīšanas kriminālprocesā iesaistīto personu birojos, dzīvesvietās un automobiļos Rīgā, Mārupē, Ogrē, Jūrmalā un Limbažu novada Skultes pagastā. Kratīšanu laikā tika izņemti dažādi izmeklēšanai būtiski priekšmeti. Tāpat uzsāktā kriminālprocesa ietvaros ir arestēti Latvijā reģistrētas juridiskas personas bankas kontā esoši finanšu līdzekļi vairāk nekā 10 tūkstošu eiro apmērā.

Par minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanu divas personas ir atzītas par aizdomās turētajām, un tām ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Minētās personas jau iepriekš ir nonākušas Finanšu policijas redzeslokā par līdzīgu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, un tām ir krimināla pagātne.

Saistībā ar organizētā noziedzīgā grupējuma veiktajām darbībām VID Finanšu policijas pārvaldē ir uzsākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 218. panta trešajā daļā un 195. panta trešajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

 

Top komentāri

Garaamgaajeejs
G
A kurās bankās kontii bija? Nevar būt ka bankas ti nemanīja!!! Gribētos Zināt!
Aptur grupĕjumu?
A
Aptur bet nesoda?!?!?, labi ka tã, labi ka tik vienkārśi viss..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas