Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Bojāgājušā Ivana lietā policija vērtēs mātes, autobusa šofera un kaimiņu iespējamo atbildību

Liepājā pazudušā un vēlāk bojāgājušā piecus gadus vecā Ivana lietā policija vērtēs gan mātes, gan kaimiņu un autobusa šofera iespējamo atbildību, šodien preses konferencē paziņoja Liepājas kriminālpolicijas priekšnieks Uģis Āva.

Policijas pārstāvis uzsvēra, ka izmeklēšana ir sākuma stadijā, tādēļ tiek izvērtēta visu iesaistīto iespējamā atbildība. Izmeklēšana noris kriminālprocesā. Tāpat tiekot lemts par pārējo piecu ģimenes bērnu turpmāko likteni.

Patlaban kriminālprocess esot ierosināts par noziegumu pret personas dzīvību, taču netiek izslēgts, ka izmeklēšanas gaitā šī kvalifikācija var mainīties, informēja Ķuzis.

Āva pastāstīja, ka bojāgājušais zēns atrasts aptuveni trīs kilometrus no autobusa pieturas, aptuveni 300 metrus nost no ceļa, dziļos brikšņos. Tuvākā apdzīvotā vieta bija aptuveni 700 metrus no vietas, kur zēns atrasts. Šobrīd policija uzskata, ka zēns esot bēdzis no negaisa un ieskrējis mežā, lai paslēptos no lietusgāzēm.

Zēna atrašanās vieta tika noteikta, pateicoties VP psihologu izveidotajam zēna portretam, kas samazināja iespējamās atrašanās vietas līdz divām, no kurām vienā arī tika atrastas zēna mirstīgas atliekas.

Uz puikas ķermeņa, sākotnēji apskatot, nav konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis informēja, ka tiks veikta dienesta izmeklēšana, lai noskaidrotu, vai visi policijas darbinieki ir rīkojušies atbilstoši, un, ja tiks konstatēti kādi pārkāpumi, tad pārkāpēji tiks saukti pie atbildības.

Ķuzis arī izteica pateicību visiem meklēšanā iesaistītajiem cilvēkiem - gan brīvprātīgajiem, gan policistiem, gan armijas un zemessardzes pārstāvjiem.

Jau ziņots, ka Valsts policijā 2.jūlijā tika saņemts iesniegums par to, ka 1.jūlijā ap plkst.8.30 no savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā, izgāja piecgadīgais Ivans Berladins.

Sākotnēji zēns plaši tika meklēts savas dzīvesvietas apkārtnē, taču meklējumi bija nesekmīgi.

Policijai nedēļas sākumā bija izdevies iegūt jaunu pavedienu Liepājā pazudušā piecgadīgā zēna lietā. Puika ar sabiedrisko transportu bija aizbraucis uz Grobiņas novada Dubeņu ciemu, tāpēc meklēšanas darbi tika koncentrēti šajā rajonā. Izkāpjot Liepājā, Kuršu laukumā, zēns, visticamāk, sajaucis pieturvietas un tālāk braucis ar autobusu Grobiņas virzienā.

Konkrētā reisa šoferis policijai atzinis, ka autobusā iekāpušais zēns varētu būt līdzīgs pazudušajam Ivanam. Šoferis stāstījis, ka pieturā Kuršu laukumā iekāpuši daudzi pieaugušie un, kā jau šādos gadījumos ierasts, vadītājs nodomājis, ka zēns ir kopā ar kādu no viņiem.

Pēc desmit dienu meklējumiem zēns 11.jūlijā tika atrasts Grobiņas novada Dubeņos meža masīvā brikšņos bez dzīvības pazīmēm.

 

Top komentāri

Jautājums
J
Vai tēva atbildība arī tiks izvērtēta?
ww
w
Tad jau jāvērtē arī tā veikala, kura videokamerās tika fiksēts puika, apsargu un citu veikala darbinieku atbildība. Viens pats mazs puika veikalā. Arī viņiem bija jāievēro. No kurienes komentāros pasprukusi informācija, ka autobusa šoferis izlicis puiku no autobusa? Ziņās nekā tāda nav.
Robots
R
Nabaga šoferis - pamodās no rīta, devās uz savu darbu (ko visdrīzāk ienīst), gribēja mierīgi pavadīt savu darba dienu, bet re kā, piepeši tiek apsūdzēts par to, ka viņa dēļ nomira mazs, apmaldījies bērns. Galvenais atrast uz ko novelt vainu. Man šajā visā epopejā visvairāk kaitina, ka apvaino šoferi. Māti protams šobrīd nevar vainot, jo tā taču ir emociju pārplūdumā. Kaimiņš ar nez kāpēc vainīgs piepeši.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas