Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Daugavpilī par legālo narkotiku tirgošanu sākti divi kriminālprocesi

Aizvadītajā nedēļā, pārbaudot vietas, kur kādreiz tirgotas legālās narkotikas, Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes (LRP) Kriminālpolicijas darbinieki noskaidroja, ka šajās vietās atsākts tirgot nezināmas izcelsmes vielas, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāve Anastasija Laizāne.

Policija pārbaudīja divas augu valsts maisījumu tirgošanas vietas Daugavpilī. Uzsākto kriminālprocesu ietvaros šajos veikalos tika veikta sankcionēta kratīšana, kuras rezultātā kopumā policijas darbinieki atsavināja 661 iepakojumu jeb 730 gramus nezināmas izcelsmes vielas. Pārbaudes laikā vienā no šīm vietām tika konstatēts arī ekonomiska rakstura pārkāpums, par ko tika uzsākta administratīvā lietvedība.

Turpinot uzsākto kriminālprocesu izmeklēšanu, izņemtajām vielām tika nozīmēta ekspertīze, lai noskaidrotu, vai tās satur aizliegtās narkotiskas vai psihotropās vielas, kas būtu iekļautas Latvijas Republikas aizliegto vielu sarakstā.

Krimināllikums nosaka, ka par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu - soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde arī turpmāk veiks situācijas monitoringu un kontroli vietās, kur tiek pārdotas līdzīgas preces. Šīs problēmas risināšanai policija savā darbā velta īpašu uzmanību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas