Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Deviņu cilvēku grupējums, viltojot dokumentus, piesavinājušies mirušu cilvēku dzīvokļus

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbiniekiem (ENAP) izdevies atklāt kādas organizētas grupas nelikumīgās darbības ar nekustamajiem īpašumiem, kas, viltojot dokumentus, ieguva īpašumtiesības uz vairākiem dzīvokļiem Rīgā un pēc tam tos realizēja.

Noskaidrots, ka grupā darbojās 9 cilvēki, taču galvenais organizators bija kāds 1986.gadā dzimis vīrietis, kurš jau vairākkārt nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura likumpārkāpumiem.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā policija noskaidrojusi, ka viltojot dokumentus personas ieguvušas īpašuma tiesības uz vairākiem dzīvokļiem, kas bija valstij piekritīga bezsaimnieka manta, kā arī mirušu privātpersonu dzīvokļi. Vēlāk, izmantojot šos viltotos dokumentus, īpašumi tika realizēti par salīdzinoši nelielām summām, kopumā iegūstot 37 662 latu. Noskaidrots, ka krāpnieki šādā veidā bija plānojuši realizēt vēl vairākus nekustamos īpašumus, kuru aptuvenā vērtība kopā pārsniedz 140 000 latu.

Kriminālprocess, kurā grupa tiek turēta aizdomās par 10 noziedzīgu nodarījumu epizodēm, šā gada 1.martā nosūtīts Rīgas apgabaltiesas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai Par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, kā arī par dokumentu viltošanu un nepatiesu ziņu sniegšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas