Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

DnB NORD Banka brīdina par viltus vēstulēm

DnB NORD Banka brīdina, ka bankas klienti, kā arī ar banku nesaistīti cilvēki ir saņēmuši viltus e-pastus, kas nosūtīti it kā DnB NORD vārdā. Banka aicina neveikt nekādas darbības e-pastā norādītajā interneta vietnē un šo e-pastu dzēst, portālu Diena.lv informēja bankas pārstāve Teika Lapsa.

Cilvēkiem izsūtīti viltus e-pasti ar saiti uz interneta vietni, kurā tiek prasīts ievadīt internetbankas lietotāja datus – ieejas vārdu, paroli un kodus. Interneta vietne, uz kuru ved saite no viltus e-pasta, pēc sava vizuālā noformējuma ir ļoti līdzīga īstajai internetbankas iNORD ieejas lapai.

Bankas darbiniece uzsvēra, ka banka nekad nesūta šāda veida e-pastus un nelūdz no klienta datus, kas nepieciešami internetbankas lietošanai  - paroles un kodus. DnB NORD Banka atgādina, ka iekļūt internetbankā iNORD var no bankas mājas lapas www.dnbnord.lv vai arī, lietojot tiešo adresi https://www.inord.lv.

Šis krāpšanas veids pasaulē ir pazīstams ar apzīmējumu phishing. Krāpnieki, izsūtot šādus e-pastus, mēģina maldināt cilvēkus un ļaunprātīgi izvilināt konfidenciālu informāciju no banku klientiem.

Ja bankas klientiem rodas šaubas par kādu savu darījumu, no bankas saņemtu e-pastu, vēstuli vai zvanu, DnB NORD Banka lūdz nekavējoties sazināties ar banku  - e-pasts: [email protected], tālrunis 1880.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas