Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Gaujas nacionālajā parkā noķer maluzvejnieku, nodarītais kaitējums vairāk nekā 1000 latu

Ceturtdienas rītā Krimuldas novadā, Gaujas nacionālā parka teritorijā, aizturēts maluzvejnieks ar nelikumīgi iegūtiem diviem taimiņiem, vienu zandartu un vienu breksi. Pārkāpuma vietā izņemts arī aizliegtais zvejas rīks - tīkls, ar kuru iegūtas zivis. 

Aizturētais maluzvejnieks nogādāts Valsts policijas Siguldas iecirknī. Zivju resursiem nodarītais kaitējums pārsniedz 1000 latu.

Dabas aizsardzības pārvalde atgādina, ka šobrīd sācies lašu un taimiņu nārsta laiks, līdz ar to vides inspektori pievērš sevišķu uzmanību šo īpaši aizsargājamo zivju sugu aizsardzībai un pastiprināti veic kontroles reidus. Arī pagājušās nedēļas laikā Gaujas nacionālā parka teritorijā vides inspektori izņēmuši četrus tīklus un konfiscējuši vienu laivu.

Par zivju ķeršanu bez attiecīgas atļaujas saudzēšanas laikā, īpaši aizsargājamā dabas teritorijā normatīvie akti paredz kriminālatbildību, kā rezultātā tiesa var piemērot sodu, nosakot brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu līdz 40 minimālajām mēnešalgām, kā arī jāatlīdzina zivju resursiem nodarītais zaudējums - 500 latu par vienu lasi vai taimiņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas