Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Izjauc shēmu, kuras rezultātā valstij izkrāpts teju pusmiljons

Šī gada jūnijā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas (NMPP) amatpersonas izjauca noziedzīgu Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) izkrāpšanas shēmu, kuras rezultātā pēc sākotnējiem aprēķiniem valsts budžetam nodarīts zaudējums 480 000 euro apmērā.

Noziedzīgais grupējums īstenoja PVN izkrāpšanas shēmu laika posmā no 2017. gada janvāra līdz pat šim gadam. Shēmā iesaistītie uzņēmumi izvairījās no PVN nomaksas, kā arī legalizēja noziedzīgi iegūtus finanšu līdzekļus, tādējādi nodarot valsts budžetam zaudējumus vismaz 480 000 eiro apmērā.

Kopumā shēmā bija iesaistīti vairāk nekā 25 ar kartona ražošanu saistīti uzņēmumi. Lai samazinātu valsts budžetā maksājamā PVN apmēru un legalizētu noziedzīgi iegūtos finanšu līdzekļus, shēmas "klienti" (uzņēmumi) savās PVN deklarācijās iekļāva faktiski nenotikušus darījumus ar fiktīviem uzņēmumiem.

Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros VID darbinieki veica 16 kratīšanas kriminālprocesā iesaistīto personu dzīvesvietās, transportlīdzekļos un birojos. Kratīšanu laikā tika atrasti un izņemti pierādījumi – zīmogi, internetbankas kodu kalkulatori un kodu kartes, datori, mobilie telefoni un grāmatvedības dokumenti.

Saistībā ar organizētā noziedzīgā grupējuma darbībām VID NMPP ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 218. panta trešajā daļā un 195. panta trešajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm. Tā ietvaros viena persona aizturēta, bet vēl viena persona atzīta par personu, pret kuru uzsākts kriminālprocess.

 

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka ne tikai jāuzslavē tie, kuri veiksmīgi atmasko blēžus... bet arī uzstājīgi jāprasa simts (100) gadījuma cilvēkiem, lai pieņem tādus likumus, kuri šīs shēmas iespējamību izslēgtu principā. PS. Šis ir absolūti nekompetents viedoklis, es pat īsti nezinu, kas ir PVN un ko nozīmē "bilance".
viena tante teica ka...
v
Latvijā vajag tādu iestādi ,kas šo izkrāpto naudu atgūst valstij atpakaļ,par jebkuru cenu. Bet mums ir tikai tādas iestādes kuras konstatē faktu,un tālāk darbības nenotiek nekādas....
OIKists
O
Labi, ka par manu shēmu, kur izkrāpu miljardus, Kariņš un Ašeradens parūpējās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas