Laika ziņas
Šodien
Apmācies

KNAB Latvenergo lietā par aizdomās turētiem atzinis jau 25 cilvēkus

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) tā dēvētajā Latvijas energokompānijas Latvenergo lietā par aizdomās turētiem atzinis jau 25 cilvēkus. Līdz šim KNAB precīzu aizdomās turēto skaitu publiski nebija atklājis.

KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs, neieslīgstot detaļās, aģentūrai BNS pastāstīja, ka līdz šim lietā par aizdomās turētiem atzītas 18 privātpersonas un septiņas amatpersonas. Starp privātpersonām ir arī uzņēmēji.

Pašlaik krimināllietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana un tajā tiek veiktas arvien jaunas procesuālās darbības. Pieaug arī to valstu skaits, ar kurām notiek tiesiskā sadarbība krimināllietas ietvaros. Tāpat izmeklēšanas darbību dēļ palielinās aizdomās turamo un epizožu skaits, uzsvēra Vitenburgs.

Izmeklēšanā, kuru veic vesela KNAB izmeklēšanas grupa, noskaidrotas 36 iespējamās noziedzīgu nodarījumu epizodes. Šajā lietā tiesiskā sadarbība notiek jau ar 16 valstīm, norādīja Vitenburgs.

Jau ziņots, ka saistībā ar Latvijas energokompānijas Latvenergo amatpersonu iespējamajām pretlikumīgajām darbībām laikā no 2006.gada līdz 2010.gada jūnijam KNAB 2010.gada 14.jūnijā sāka kriminālprocesu par noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kukuļošanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā, ko izdarījusi organizēta grupa. Iespējamie noziegumi saistīti ar publiskajiem iepirkumiem un rekonstrukcijas darbiem.

Toreiz kriminālprocesa ietvaros bija arī aizturētie, no kuriem vairāki strādāja valsts uzņēmumos Latvenergo un Sadales tīkls.

KNAB aizdomās turētos vaino vairāk nekā 1,2 miljonu eiro noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā.

Kriminālprocesa ietvaros apcietinājums tika piemērots toreizējām uzņēmuma valdes priekšsēdētājam Kārlim Miķelsonam, toreizējam Latvenergo viceprezidentam Aigaram Meļko un uzņēmējam Andrejam Livanovičam, taču vēlāk viņi pret drošības naudu no cietuma tika atbrīvoti.

Pārliecināta, ka Latvenergo lieta neizgāzīsies, ir KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe. To viņa augustā teica aģentūrai BNS. Lietas nonākšana līdz prokuratūrai ir atkarīga no daudziem faktoriem, piemēram, no informācijas saņemšanas no ārvalstīm un ekspertīžu ātruma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas