Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kozlovskis par Vairāk saules lietu: Ja tiesa piemēro apcietinājumu, tātad ir pierādījumi

Ja reiz tiesa ir lēmusi par apcietinājuma piemērošanu aizdomās turamajiem, tātad restorānu Vairāk saules lietā ir pierādījumi, telekanāla LNT raidījumā 900 sekundes teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība). Atšķirībā no uzņēmuma vadības, kas aktīvi pauž savu aizstāvības pozīciju, policija klusē, lai netraucētu izmeklēšanas darbībām, skaidroja ministrs.

Viņš piebilda, ka izmeklēšanas laikā tiks skaidrots, kādēļ Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārbaudēs netika atklāti pārkāpumi. Varbūt kāda VID amatpersona nezināja to, kas tai bija jāzina.

Savukārt par plašsaziņas līdzekļos izskanējušajiem pārmetumiem par policijas pārspīlēto rīcību kratīšanu laikā, Kozlovskis piebilda, ja kāds uzskata, ka notikuši kādi pārkāpumi, jāvēršas prokuratūrā ar sūdzību.

Jau vēstīts, ka Valsts policija aizdomās par iejaukšanos kases aparātu darbībā restorānu tīklā Vairāk saules 12. jūnijā aizturēja četras ar restorānu tīklu saistītas personas. Policijai ir aizdomas, ka noziedzīgo darbību rezultātā valstij nodarīti aptuveni 1,5 miljonu eiro zaudējumi.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa trīs aizturētajām personām kā drošības līdzekli noteica apcietinājumu. Taču diviem no tiem tika noteikta katram 30 000 drošības nauda, pēc kuras šīs personas var tikt atbrīvotas. Ceturtajam aizdomās turētajam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kā vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga, policija uzskatot, ka Vēl vairāk saules piegādes vadītājs Dmitrijs Balaba it kā esot sarūpējis nelegāli radītu datorprogrammu, kuru nodevis IT speciālistam Edgaram Štrombergam, kurš modificējis kases aparātus, lai samazinātu dienas ienākumus katrā restorānā. Pēc tam daļa skaidrās naudas izmaksāta darbiniekiem aplokšņu algās. Šo shēmu, kā ziņoja raidījums, it kā palīdzējusi noslēpt uzņēmuma grāmatvede Marika Vītoliņa.

Policija uzskatot, ka uzdevumus IT speciālistam Štrombergam devis Aivo Šneiders, kurš ir Vairāk saules līdzīpašnieks, bet ikdienā strādā virtuvē.

Uzņēmuma pārstāvji kategoriski noliedz policijas pārmetumus un pieļauj, ka notikušais ir konkurentu provokācija. Vēlāk publiski izskanēja, ka īsu brīdi pēc tam, kad Valsts policija bija sākusi kratīšanu uzņēmuma Vairāk saules restorānos, vairāki Rīgas tirdzniecības centri saņēmuši e-pastus no konkurējošā picēriju tīkla Čili pica, ko pārvalda Lietuvā reģistrētā uzņēmuma Čili Holdings meitasfirma.

Kā liecina Firmas.lv dati, restorānu tīkla Vairāk saules īpašniece SIA Vēl vairāk saules dibināta 2002. gadā. Uzņēmums pieder tā dibinātāja Endija Bērziņa vadītajai AS VVS Holding, kurā viens no padomes locekļiem ir zvērināts advokāts Jānis Ešenvalds. 2017. gadā Vēl vairāk saules strādāja ar 4,715 miljonu eiro apgrozījumu un 216 122 zaudējumiem.

 

Top komentāri

Manuprāt
M
OIK afērā tautai nozagts miljards, bet vainīgie nevis cietumā sēž, bet Saeimā. Vai tā ir viena taisnība visiem ?
solon
s
1-kārt, bieži vien, ir izrādījies, ka Latvijas tiesām nav gan bijis pamats un taisnība! 2 -kārt pats Rihards Kozlovskis ... - vai kāds viņam vispār vairs tic?!
gaidam..
g
Nez kurš tagad melo Endijs Bērziņš,vai Rihards Kozlovskis ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas