Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Krāslavas novadā ugunsgrēkā nopostīta saimniecība

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) naktī no trešdienas uz ceturtdienu ap plkst. 1.05 saņēma informāciju, ka Krāslavas novada Skaistas pagastā izcēlies ugunsgrēks, portālu Diena.lv informēja VUGD.

Kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā, dega saimniecības ēka un kūts ar atklātu liesmu, saimniecības ēkai jumts jau bija iebrucis. Tā kā pie ēkām netālu atradās divi dīķi, tas atviegloja ugunsdzēsēju darbu, jo, kad cisternās ūdens beidzās, nebija jāmeklē ūdens ņemšanas vieta. Šajā saimniecībā dažādas ēkas apmēram 500 kvadrātmetru platībā atradās zem viena jumta, tādēļ uguns liesmas draudēja pārmesties uz visām ēkām.

Ugunsdzēsējiem izdevās nosargāt siena šķūni ar sienu. Taču uguns plosījusies 280 kvadrātmetru platībā, nodarot postījumus saimniecības ēkai, nojumei, garāžai un vasaras virtuvei. Mājas saimnieki šovasar iegādājušies ierīces, lai ražotu kurināmās briketes, un tikai pirms pāris dienām uzsākuši darbu. Liesmas pilnībā izpostījušas arī šīs iekārtas. Ugunsgrēka iemeslus skaidro policija. Ugunsdzēsēji neizslēdz varbūtību, ka  ugunsgrēks izcēlies īssavienojuma dēļ, tāpat īsi pirms ugunsgrēka izcelšanās bija negaiss un varētu būt, ka nelaimē vainojams zibens spēriens.

Savukārt ceturtdienas rīts sākās trauksmaini cilvēkiem, kuri dzīvo Rīgā, Paula Lejiņa ielā. Ugunsdzēsēji plkst.5.29 saņēma informāciju, ka ugunsgrēks izcēlies deviņu stāvu mājas 7. stāvā. Dzīvoklī cilvēku nebija, taču liesmas plosījās jau 8 kvadrātmetru platībā. Pa ventilācijas šahtu uguns bija pārmetusies arī uz dzīvokli, kas atradās stāvu augstāk, taču tur degšanas platība bija mazāka – viens kvadrātmetrs. Tā kā bija spēcīgs sadūmojums, tad no ēkas 8. un 9. stāva tika evakuēti seši cilvēki. Ugunsgrēka iemeslus skaidro Valsts policija.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 19.septembra plkst. 6.30 līdz 20. septembra 6.30, VUGD izbrauca uz 36 notikumiem. Kopumā dzēsti 19 ugunsgrēki, veikti 11 glābšanas darbi. Ugunsgrēkos cilvēki nav cietuši.




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas