Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Nākamnedēļ no cietuma varētu iznākt motokluba Brīvie vanagi bijušais prezidents Vilnis Gavars

Jau drīzumā no cietuma varētu iznākt par narkotiku noziegumiem notiesātais bijušais motokluba "Brīvie vanagi" prezidents Vilnis Gavars. Otrdien, 12.martā, plkst.10.50 Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa atklātā sēdē izskatīs jautājumu par Gavara pirmstermiņa atbrīvošanu.

Kā informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldē, cietuma administratīvā komisija ir izvērtējusi ieslodzītā uzvedību un citus apstākļus un nākusi pie secinājuma, ka Gavars ir atbrīvojams no ieslodzījuma nosacīti pirms termiņa. Cietuma administratīvās komisijas materiāli nosūtīti tiesai, kurai šajā jautājumā būs jāpieņem galīgais lēmums.

Kā ziņots, 2009.gada 18.septembrī Augstākās tiesas (AT) Senāts atstāja negrozītu AT Krimināllietu tiesu palātas 2009.gada 7.maija spriedumu, ar kuru Gavaram tika piemērots astoņu gadu cietumsods.

Kādreizējais "Brīvo vanagu" prezidents, kurš savulaik bija pazīstams ar iesauku Mazais, tika apsūdzēts pēc Krimināllikuma panta par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu un pārsūtīšanu lielā apmērā.

Saskaņā ar apsūdzību 2001.gada vasarā Gavars iegādājies marihuānu, kokaīnu un amfetamīnu saturošas vielas lielā apmērā. Šīs vielas viņš pārvedis uz īpašumu "Smilgas" Stopiņu pagastā. Tomēr 29.jūnijā policija šajā īpašumā veikusi kratīšanu, minētās vielas atradusi un atsavinājusi.

"Smilgās" policija izņēma vairāk nekā 100 gramus marihuānas, vairāk nekā vienu kilogramu amfetamīna un vairāk nekā 500 gramus kokaīna. Gavara tobrīd nebija šajā īpašumā. Pēc liecinieku sniegtajām liecībām, tieši 29.jūnija rītā viņš bija devies prom un nebija atgriezies. Aizdomās turētais tika izsludināts starptautiskajā meklēšanā.

2007.gada janvāra vidū Gavars tika aizturēts Krievijā, Ļeņingradas apgabalā. Tā paša gada septembrī kaimiņzemes varasiestādes viņu izdeva Latvijai.

Top komentāri

Mongols
M
Gaidāmas razborkas ar Hells Angels Latvia
kaimiņiene
k
Ak Dievs, tikai ne to... Šādus noziegumus pastrādājušie no noziedzīgās morāles neatlabst. Tikai kļūst rafinētāki, ļaunāki, viltīgāki un atriebīgāki. Lieku 25:1 ka vecais rūpals uzplauks ar jaunu sparu, tikai šoreiz strādās bez lieciniekiem. Mirušie lieku nerunā...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas