Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Negodprātīga kasiere iepērkas ar klientes aizmirstu karti

Valsts policijā (VP) saņemta informācija par to, ka Liepājā kāda veikala kasiere, izmantojot klientes aizmirsto kredītkarti, izdarījusi ar to divus pirkumus, aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova. Sieviete tika aizturēta un VP par notikušo ir uzsākts kriminālprocess.

Kādā tirdzniecības vietā Liepājā sieviete veica pirkumus un, aizmirstot terminālī savu bankas karti, devās prom. Nākamā pircēja, kura stāvēja rindā, to pamanīja un kredītkarti nodeva kasierei, kura to novietoja pie kases blakus esošajā skapītī.

Pēc vairākām stundām kliente atgriezusies veikalā pēc aizmirstās kredītkartes, taču kasiere sacījusi, ka neko par to nezina. Kliente, lai noskaidrotu to, kur palikusi kredītkarte, devās situāciju izstāstīt apsargam.

Apskatot videokameru ierakstus, tapis redzams, ka kasiere pēc kāda laika, kad karte nonākusi pie viņas, ar to veica pirkumus divas reizes, iegādājoties cigaretes un kafiju, kopumā par to samaksājot 6,57 eiro. Preces pēc iegādes tika novietotas darba skapītī. Apsargs, konstatējot pārkāpumu, ziņoja par to VP.

Veikala kasiere preces atdeva, kā arī sadarbojas ar policiju izmeklēšanā. Viņa iepriekš nav nonākusi policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Noskaidrots, ka veikala kasierei nebija nepieciešams zināt sievietes kredītkartes PIN kodu, jo bija pieslēgta bezkontakta funkcija, proti, iespēja norēķināties, karti neievietojot terminālī, bet vienkārši pietuvinot terminālim un nopīkstinot, stāstīja Šeršņova.

Pašlaik turpinās izmeklēšanas kriminālprocesā par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nelikumīgu izmantošanu. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

 

Top komentāri

.
.
Te nu redzam bezkontakta kartes "priekšrocības"! Hihi!
Pamācoši, ka
P
Bondars ar 430 eiro uz rokas tā nedara.
Šumba
Š
Tāpēc es bezkontakta kartē naudu neturu, jo tā pīkstiena priekšrocība ir fufels,- izņemu visu un maksā skaidrā!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas