Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Neuzmanības dēļ ugunsgrēkos cieš vairāki cilvēki

Brīvdienās neuzmanības dēļ ugunsgrēkos cietuši vairāki cilvēki, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere.

Sestdien, 20. oktobrī, ap plkst.7 tika saņemta informācija, ka Rīgā, Lielā ielā kādā daudzdzīvokļu mājā jūtams stiprs sadūmojums. Tur gruzdēja dīvāns 0,5 kvadrātmetru platībā, taču ar dūmiem bija saindējusies apmēram 45 gadus veca sieviete un 60 gadus vecs vīrietis, kuri tika nodoti mediķiem.

Svētdien, 21.oktobrī, plkst. 20.01 tika saņemta informācija par ugunsgrēku kādā ēkā Jūrmalā, Talsu šosejā. Kad ugunsdzēsēji pēc piecām minūtēm ieradās notikuma vietā, piecstāvu mājas pirmajos stāvos bija liels sadūmojums, degšana notika pagrabā. No mājas tika evakuēti 15 cilvēki, bet no pagraba ugunsdzēsēji izveda divus cilvēkus – 56 gadus vecu vīrieti un 55 gadus vecu sievieti, kuri bija saindējušies ar dūmiem un tika nodoti mediķiem. Pagrabā dega sadzīves mantas 10 kvadrātmetru platībā.

Savukārt 22. oktobrī plkst. 1.44 tika saņemta informācija, ka Rīgā, Kalna ielā no sešstāvu ēkas 1.stāva dzīvokļa nāk dūmi. Kad ieradās ugunsdzēsēji, konstatēja, ka sadūmojums ir liels, taču pie vainas ir uz plīts atstātais ēdiens. No dzīvokļa tika iznests arī apmēram 55 gadus vecs vīrietis, kurš bija saindējies ar dūmiem.

Visos šajos ugunsgrēkos, kuros cietuši cilvēki, visdrīzāk viņi paši arī izraisījuši šos ugunsgrēkus, un tiem par iemeslu bijusi pašu neuzmanība – uz plīts aizmirsts ēdiens, nevērīgi nomests nenodzēsts izsmēķis. Tikai pateicoties tam, ka apkārtējie cilvēki savlaicīgi ir sajutuši dūmus un nekavējoties par to informējuši ugunsdzēsējus glābējus, kuri savlaicīgi  ieradušies un dažos gadījumos pat uzmodinājuši un iznesuši cietušos, šie gadījumi nav beigušies traģiski.

Svētdienas vakarā bija divi līdzīgi glābšanas darbi.  Ap plkst.21.25 Olainē, pilsētas kanālā bija iekritis vīrietis, kurš saviem spēkiem netika ārā. Ugunsdzēsēji glābēji viņu izvilka no ūdens un nodeva mediķiem. Savukārt plkst. 23.10 tika saņemta informācija, ka Ādažos Jaunkūlās palīdzība nepieciešama kādam vīrietim, kurš iekritis dziļā grāvī. Līdz glābēju ierašanās brīdim Pašvaldības policijas darbinieki jau bija viņu izvilkuši krastā. VUGD aicina būt uzmanīgiem tumšajā diennakts laikā, ejot gar ūdens krātuvēm, jo gan grāvju, gan kanālu krasti var būt stāvi un slideni. Iekrītot ūdenī cilvēks var arī nespēt izkļūt ārā saviem spēkiem un tad palaimējas, ja vēlajā vakara stundā kāds ir tuvumā un sadzird palīgā saucienus. Ja ir paredzēts kaut kur doties pa neapgaismotu ceļu, vienmēr ņemiet līdz kabatas lukturīti, kas palīdzēs izvairīties no līdzīgām nepatīkamām situācijām.

Kopumā aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 20.oktobra plkst. 6.30 līdz 22.oktobra plkst. 6.30, VUGD izbrauca uz 70 notikumiem. Kopumā dzēsti 40 ugunsgrēki, veikti 20 glābšanas darbi, bija arī desmit maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietuši pieci cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas