Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Neuzmanīgas smēķēšanas izraisītā ugunsgrēkā bojā gājis vīrietis

Šonakt, iespējams, neuzmanīgas smēķēšanas dēļ ugunsgrēkā Rīgā gājis bojā vīrietis, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele.

Plkst. 23.56, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Ikšķiles ielā, piecstāvu dzīvojamajā mājā ir jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka otrā stāva dzīvoklis deg ar atklātu liesmu. Dzīvoklī dega istaba un koridors 30m2 platībā, kā arī trešā stāva palodze dega 2m2 platībā. Lielā sadūmojuma dēļ tika evakuēti trīs cilvēki, savukārt viens vīrietis un divas sievietes tika izglābti. Degošajā dzīvoklī ugunsdzēsēji glābēji atrada bojā gājušu vīrieti. Iespējamais ugunsgrēka iemesls bija neuzmanīga smēķēšana.

Pirmdien, plkst. 15.20, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Brīvības ielā, deg pusapdzīvota divstāvu māja. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, nekavējoties tika uzsākta cilvēku glābšana no otrā stāva. Ar kāpņu palīdzību ugunsdzēsēji glābēji izglāba divus cilvēkus. Ugunsgrēkā dega divas telpas ēkas pirmajā stāvā un kāpņu telpa kopumā 100m2 platībā. Ugunsgrēka iemeslu noskaidro Valsts policija.

VUGD aizvadītajā diennaktī 14 reizes piedalījās spēcīgā vēja radīto postījumu novēršanā. Rīgā kāda bērnudārza teritorijā ugunsdzēsēji glābēji nozāģēja trīs vēja aizlauztus kokus, kas varētu apdraudēja tuvumā esošos cilvēkus.

Savukārt, Rīgā, Marsa gatvē, koks bija uzkritis uz otrā stāva balkona. Jēkabpilī, Nākotnes ielā, koks bija uzkritis uz automašīnas un ceļa braucamās daļas. Vairākas reizes ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja ceļa braucamo daļu no nokritušiem kokiem. Šāda veida glābšanas darbi tika veikti Rīgā un Ogres, Siguldas, Amatas, Pļaviņu, Olaines, Ķeguma, Burtnieku, Limbažu novados.

Siltā laika ietekmē ir arī aktivizējušās čūskas. Pirmdien Cēsu novada Dzērbenes pagastā čūska bija ielīdusi kādā dzīvojamajā mājā. Ugunsdzēsēji glābēji čūsku notvēra un aizveda līdz tuvējam mežam, kur to palaida brīvībā.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 60 izsaukumus. Kopumā dzēsti 28 ugunsgrēki, veikti 24 glābšanas darbi, bija arī astoņi maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos gājis bojā viens cilvēks, pieci cilvēki izglābti.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas