Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

papildināta (14:55) - Birznieka-Upīša ielā piecstāvu mājai iebrukusi grīda; cilvēki evakuēti

Piecstāvu dzīvojamā mājā Ernesta Birznieka-Upīša ielā notikušo avāriju būs iespējams novērst nedēļas laikā - kāpņutelpā iebrukusī grīda tiks atjaunota un visi nama iemītnieki varēs atgriezties savos mājokļos, aģentūrai LETA pastāstīja pašvaldības SIA Rīgas namu pārvaldnieks preses sekretārs Krists Leiškalns.

Diena.lv jau rakstīja, ka aizvadītajās brīvdienās, svētdien, plkst.22.03  Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka Rīgā, Ernesta Birznieka-Upīša ielā, piecstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā ir iebrukusi grīda un uz mājas sienām veidojas plaisas, portālu Diena.lv informēja VUGD pārstāve Viktorija Šembele.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka mājas pirmā stāva kāpņu telpā ir iebrukusi grīda divu kvadrātmetru platībā un pirmā stāva dzīvoklī un pa visu kāpņu telpu uz sienām ir izveidojušās plaisas. Ugunsdzēsēji glābēji veica cilvēku evakuāciju no dzīvojamās mājas un par notikušo informēja Rīgas domes pārstāvjus. Kopumā no mājas tika evakuēti 20 cilvēki.

Ugunsdzēsējiem svētdien bija jādodas uz Ulbrokas ielu Rīgā, kur kādā dzīvoklī bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji piecstāvu dzīvojamajā mājā konstatēja lielu sadūmojumu. Aizdegšanās piecu kvadrātmetru platībā bija notikusi trešā stāva dzīvoklī. Ugunsgrēkā cieta un tika izglābta 75 gadus veca sieviete, kura saindējās ar degšanas produktiem.

Savukārt sestdien ugunsdzēsēji glābēji turpināja likvidēt stiprā vēja radītos postījumus, kopumā dodoties uz 16 šādiem izsaukumiem. Lielākā daļa no izsaukumiem bija Vidzemes pusē, piemēram, Priekuļu novadā divās vietās ugunsdzēsēji glābēji novāca 28 vēja nolauztus kokus.

Kopumā aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 95 izsaukumus. Kopumā dzēsti 39 ugunsgrēki, veikti 40 glābšanas darbi, bija arī 16 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietis viens cilvēks.

(Ziņa papildināta ar bildēm no notikuma vietas, pievienota pirmā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas