Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Par viltotu ārvalstu ID un norēķinu karšu izgatavošanu aiztur piecus vīriešus

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) darbinieki aizdomās par viltotu ārvalstu ID karšu un viltotu norēķinu karšu izgatavošanu aizturējuši piecu personu grupu, kuras dalībnieki jau ilgāku laika posmu bija nonākuši policijas redzeslokā, informē Valsts policijas pārstāve Sintija Virse.

Visi grupas dalībnieki – pieci 21, 23, 24, 26 un 27 gadus veci vīrieši – tika aizturēti maija sākumā Rīgā, taču policijas redzeslokā atradās jau ilgāku laiku saistībā ar svešu personu maksājumu karšu datu izmantošanu, viltotu maksājumu karšu izgatavošanu un izmantošanu dažādās Eiropas Savienības (ES) valstīs.

Sankcionētu kratīšanu laikā policija atrada un atsavināja ierīci ID karšu viltošanai, datortehniku, dažādus informācijas nesējus, viltotas Igaunijas un Lietuvas ID kartes, viltotas dažādu banku maksājumu kartes un to sagataves, kā arī viltotas ES valstu autovadītāju apliecības.

Par šo faktu uzsākts kriminālprocess pēc trīs Krimināllikuma pantiem. Diviem no aizdomās turētajiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Šī kriminālprocesa izmeklēšanas ietvaros sadarbībā ar Valsts policijas Starptautiskās sadarbības biroju un ārvalstu tiesībsargājošajām iestādēm izdevies arī aizturēt vairākas personas Polijā, Čehijā, Norvēģijā un citās valstīs, kas ar iepriekšminēto aizturēto personu izgatavotām viltotam maksājumu kartēm veikušas pirkumus dažādās tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas