Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Prokuratūra nodod tiesai vienu no nolaupītajām lietām

Zemgales tiesas apgabala prokuratūra pirmdien Tukuma rajona tiesai nodevusi vienu no krimināllietām, kura tikusi nolaupīta no prokuratūras naktī uz 23.augustu.

Kā aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Laura Pakalne, lieta tikusi pilnībā atjaunota un vakar Zemgales tiesas apgabala prokurors Pāvels Sondors to nodeva tiesai.

Lietā pie kriminālatbildības iecerēts saukt vienu personu par svešas kustamas mantas zādzību. Apsūdzētā persona un citas personas, pret kurām kriminālprocess izdalīts atsevišķā lietvedībā, bija izveidojušas organizētu grupu nolūkā kopīgi izdarīt naudas zādzību no bankomāta.

Pērnā gada 3.decembrī tika aizturētas trīs personas, kurām tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu, kas vēlāk tika aizstāts ar drošības naudu. Taču konstatēts, ka divas personas drošības līdzekli pārkāpušas, nav atrodamas un tām atkārtoti piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Apsūdzētās personas, darbojoties organizētā grupā un sadalot lomas noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, tīši sabojāja svešu mantu 9440 latu vērtībā, kā arī nolaupīja 15 610 latus. Apsūdzētā persona savu vainu uzrādītajā apsūdzībā neatzina un izmantoja savas tiesības neliecināt.

Jau ziņots, ka 23.augusta naktī notika ielaušanās Zemgales tiesas apgabala prokuratūras ēkā Dobeles ielā 62a, Jelgavā, kā rezultātā tika nozagti vairāku kriminālprocesu materiāli. 23.augustā plkst.0.40 ir fiksēts izsaukums apsardzes firmai, tā atbraukusi, taču neko nav konstatējusi un devusies prom. Plkst.6 no rīta to, ka apgabaltiesas telpās notikusi ielaušanās, konstatējusi apkopēja. Lietu materiāli tiek glabāti seifā.

Par notikušo sākts kriminālprocess. Sīkāku informāciju izmeklēšanas interesēs policija nesniedz.

24.augustā tika uzdots atjaunot tos kriminālprocesu materiālus, kuri tika nozagti no Zemgales tiesas apgabala prokuratūras, aģentūru LETA informēja Zemgales tiesu apgabala virsprokurors Dainis Mālmanis. Virsprokurors pastāstīja, ka pazudušās lietas nav ietekmējušas jau sākto tiesas sēžu grafiku un nav jāpārceļ neviena tiesas sēde Zemgales tiesas apgabala prokuratūras kriminālprocesos. Daudziem dokumentiem bijušas kopijas, un prokuratūrā patlaban tiek atjaunoti visi nozudušo materiālu kriminālprocesi, negaidot, kad tos atradīs policija.

Pēc krimināllietu materiālu zādzības no Zemgales tiesas apgabala prokuratūras ir sākta pārbaude, lai noskaidrotu, vai ir pamats lemt par iespējamu disciplinārpārkāpumu tā prokurora rīcībā, kurš bija atbildīgs par pazudušajiem kriminālprocesiem, aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne. Prokuratūra arī vērtē apsardzes pakalpojumus nodrošinošā uzņēmuma - SIA "Rīgas apsardze" - rīcību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas