Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Pusaudzim par slepkavību Dreiliņos piespriež astoņu gadu cietumsodu

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa šodien piesprieda astoņu gadu cietumsodu nepilngadīgam puisim, kurš apsūdzēts par 1987.gadā dzimuša vīrieša noslepkavošanu un miesas bojājumu nodarīšanu diviem saviem vienaudžiem.

Kā aģentūra LETA uzzināja tiesā, apsūdzētais savu vainu atzina, tāpēc lieta tika izskatīta bez pierādījumu pārbaudes.

Tiesa puisi atzina par vainīgu celtajā apsūdzībā, bet pilns šodien pasludinātā sprieduma teksts būs pieejams 11.martā. Pēc tam desmit dienu laikā to varēs pārsūdzēt. Jaunietim, kurš patlaban atrodas apcietinājumā, pārsūdzības termiņu sāks skaitīt no dienas, kad motivētā nolēmuma tekstu viņš būs saņēmis cietumā.

Kā ziņots, prokuratūra minēto lietu izskatīšanai tiesā nodeva janvāra beigās. Kā aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga, saskaņā ar apsūdzību pērn 30.augusta vakarā tobrīd 14 gadus vecais puisis uzturējies pie kādas sievietes Dreiliņos, kad pie viņas atnācis arī 25 gadus vecs vīrietis.

Pusaudzim nepatikusi jaunpienācēja uzvedība, tomēr vīrietis nav ielaidies konfliktā un izgājis uz ielas. Nepilngadīgais lavījies viņam pakaļ pa Ē.Valtera ielu un iedūris krūtīs, bet pēc tam savu upuri apzadzis, liecina apsūdzība.
Prokuratūra uzskata, ka pusaudzis pirms slepkavības pastrādājis arī citus vardarbīgus noziegumus, proti, vienam savam vienaudzim salauzis žokli, bet citam ar nazi iedūris plecā. Ekspertīzē jaunietis atzīts par pieskaitāmu.
Pusaudzim tika celta apsūdzība pēc četriem Krimināllikuma (KL) pantiem - par slepkavību pēc KL 116.panta, par tīša vidēja smaguma miesas bojājuma nodarīšanu pēc KL 126.panta 1.daļas, par tīša viegla miesas bojājuma nodarīšanu pēc KL 130.panta 2.daļas un par zādzību vai piesavināšanos nelielā apmērā pēc KL 180.panta 1.daļas.

No minētajiem KL pantiem bargākā sankcija ir paredzēta 116.pantā - brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Tomēr vienlaikus KL 65.panta 2.daļa nosaka, ka brīvības atņemšanas soda laiks personai, kas izdarījusi sevišķi smagu noziegumu līdz 18 gadu vecumam, nedrīkst pārsniegt desmit gadus.

Nesen stājies spēkā tiesas spriedums kādā citā krimināllietā, kurā šis pats jaunietis sodīts ar astoņu mēnešu brīvības atņemšanu par kādas personas aplaupīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas