Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Rīgā aktivizējušies telefonkrāpnieki – sirmgalvei izvilināti 1100 lati

Pagājušajās brīvdienās policija saņēmusi informāciju par trim gadījumiem, kad Rīgas iedzīvotājiem zvanījuši tā saucamie telefonkrāpnieki, kuri ziņojuši par nelaimē iekļuvušu radinieku un pieprasījuši naudu no it kā cietušās puses. Vienā gadījumā kāda sirmgalve krāpniekiem samaksājusi 1100 latus, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Pagājušajā brīvdienās policijā vērsās trīs iedzīvotāji, ziņojot par telefonkrāpniekiem. Iedzīvotāji vēstīja, ka viņiem zvanījušas krievu valodā runājošas personas un stāstījušas, ka viņu radinieks ārvalstīs ir iekūlies nepatikšanās un situācijas atrisināšanai nepieciešama nauda, lai cietušie nevērstos policijā.

Vienā no gadījumiem krāpniekiem izdevās pārliecināt kādu 1928. gadā dzimušu Dzirciema ielas iedzīvotāju, kurai zvanījis it kā mazdēls un teicis, ka viņa dēļ cietuši cilvēki un, lai izkļūtu no nepatikšanām, viņam nepieciešami četri tūkstoši latu. Tik lielas naudas summas sievietei nav bijis, bet sarunas gaitā viņai izdevies vienoties par 1100 latu samaksu.

Vēlāk, kad sieviete naudu samaksāja, viņa noskaidroja, ka ar mazdēlu viss esot kārtībā un nekādu incidentu nav bijis, tādēļ cietusī vērsās policijā, kur šobrīd sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Rīgas policisti aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un šādu zvanu saņemšanas gadījumos uzreiz ziņot policijai, policisti aicina arī iedzīvotājus par šo krāpšanas shēmu pastāstīt saviem vecvecākiem, jo krāpnieki pārsvarā cenšas apkrāpt sirmgalvjus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas