Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā par vairākiem uzbrukumiem sievietēm aizturēts bīstams noziedznieks

Pagājušajā nedēļā Valsts policija (VP) aizturēja vīrieti, kurš bija sadūris savu māti. Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka pēc mātes saduršanas tajā pašā vakarā aizdomās turētais uz ielas Rīgā bija uzbrucis vēl četrām sievietēm. Šīs personas pratināšanas laikā uzbrukumu piedzīvoja arī VP jaunākā inspektore – aizturētais pēkšņi pielēca kājās, izdarot spēcīgu sitienu pa policistes seju, tādējādi nodarot smagus miesas bojājumus. Vīrietis tika nogādāts izolatorā, kur viņš tajā pašā dienā iesita arī izolatora darbiniekam. Saistībā ar notikušo pret šo personu uzsākti kriminālprocesi un viņam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, informē VP pārstāve Gita Gžibovska.

Naktī uz 21. februāri VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti aizdomās par kādas sievietes saduršanu aizturēja viņas dēlu. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka 20. februāra vakarā sieviete ar savu dēlu bija uzsākusi audzinoša rakstura pārrunas, pēc kā viņš kļuvis agresīvs un ar nazi viņu sadūris. Māte pēc iegūtajiem miesas bojājumiem aizbēga no dzīvokļa, lai lūgtu palīdzību savai radiniecei blakus dzīvoklī. Tobrīd par notikušo tika paziņots policijai. Pa to laiku minētais vīrietis bija devies projām no notikuma vietas.

Pēc vīrieša aizturēšanas VP Rīgas Kurzemes iecirknī tika saņemta informācija arī no citām sievietēm, kurām vīrietis tovakar uzbrucis. Cietušās ziņoja, ka svešinieks Rīgā uz ielas viņām pienācis klāt un sitis pa seju. Savukārt vienā gadījumā uzbrukums bija izdarīts no mugurpuses.

21. februāra rītā nopratināšanas laikā vīrietis uzbruka arī VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirkņa jaunākajai inspektorei. Kamēr inspektore pratināja aizdomās turēto, viņš piepeši pielēca kājās un ar dūri iesita policistei pa seju. Uzreiz pēc tam noziedznieks iesita vēl vienu reizi. Policisti varmāku neitralizēja, piespiežot pie zemes. Ar smagiem miesas bojājumiem, tostarp lauztu vaiga kaulu, policiste tika nogādāta slimnīcā.

Aizturētais ir dzimis 1997. gadā un iepriekš sodīts par narkotisko vielu neatļautu lietošanu un glabāšanu, huligānismu un zādzību nelielā apmērā. Arī aizturēšanas brīdī viņš, iespējams, bija  narkotisko vielu ietekmē.

Pēc nogādāšanas VP izolatorā Čiekurkalnā, aizturētais iesita izolatora darbiniekam.

Pret aizdomās turēto vīrieti saistībā ar uzbrukumu policistei ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 269. panta 1. daļas - par uzbrukumu varas pārstāvim. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Savukārt par uzbrukumu savai mātei un dažāda smaguma miesas bojājumu nodarīšanu vismaz četrām sievietēm, kā arī par uzbrukumu varas pārstāvim ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 15. panta 4. daļā, 116. panta, 125. panta pirmajā daļā, 269. panta 1. daļā paredzētajiem noziedzīgo nodarījumu sastāva pazīmēm.

Saskaņā ar Krimināllikumu par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 15. panta 4. daļā, 116. pantā soda ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Savukārt par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 125. panta 1. daļā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Cietusī policiste šobrīd turpina ārstēties medicīnas iestādē.

22. februārī Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa piemēroja vīrietim drošības līdzekli apcietinājumu.

VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs norāda: "Policisti, rūpējoties par sabiedrības drošību, sevi pakļauj veselības un pat dzīvības apdraudējumam. Nekad nevar zināt, kas notiek ļaundara prātā. Mums jādara viss, lai šādos ārkārtas gadījumos uzbrucēji tiktu saukti pie atbildības pēc vislielākās likuma bardzības."

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
un zeme zem kājām saļodzījās!!! Indivīdu, kurš pirms tam bija veicis slepkavības mēģinājumu (!!!) pratināja tādā veidā, ka viņam bija iespējams(!!!) "pielekt kājās un sist pa seju"??? Ziniet, šādiem pratināšanas speciālistiem vajag trīs reizes sist pa seju!!!
Tādus nevajag aizturēt
T
Tādus vajag nošaut nozieguma vietā
Menti ir musari
M
Pareizi.Musurus bajag sist pa purnu.Jo musori sit aizturētos un netiek par to sodīti.Mysorus vajag sist.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas