Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgā vīrieti tiesās par sievas vairākkārtēju izvarošanu un vajāšanu

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai ir nodevusi krimināllietu pret kādu vīrieti par savas sievas vairākkārtēju izvarošanu un ilgstošu vajāšanu, aģentūrai LETA pavēstīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Majevska.

Saskaņā ar lēmumu par lietas nodošanu tiesai, apsūdzētais 2017.gadā vairākas reizes izvarojis, kā arī veicis seksuālu vardarbību pret savu sievu, izmantojot to, ka iepriekš pielietojis emocionālu vardarbību un ieguvis pārākumu cietušās acīs. Savukārt 2018.gadā vīrietis ilgstoši un vairākkārtēji veicis nevēlamu saziņu ar cietušo, un tai ir bijis pamats baidīties par savu un savu tuvinieku drošību. Viņš draudējis ierobežot cietušās tiesības uz kopīgo mazgadīgo meitu. 

Apsūdzētais vainu neatzīst.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 132.1.panta, Krimināllikuma 159.panta pirmās daļas un Krimināllikuma 160.panta otrās daļas, proti, viņš tiek apsūdzēts par vairākkārtēju vai ilgstošu citas personas izsekošanu, novērošanu, draudu izteikšanu šai personai vai nevēlamu saziņu ar šo personu, ja tai ir bijis pamats baidīties par savu vai savu tuvinieku drošību. Tāpat vīrieti apsūdz par izvarošanu un seksuālo vardarbību. Smagākais sods, ko tiesa par šiem pārkāpumiem var piemērot, ir 20 gadi aiz restēm.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesai.

Top komentāri

reptilis
r
Kāpēc tik vienpusēja informācija?!
ļuļa
ļ
uzsvars uz vārdu "vairākkārtēja izvarošana". piedodiet, cik stulbai vai nezin kādai jābūt sievietei, ja viņa pieļauj vairākkārtēju izvarošanu un neraksta iesniegumu policijai jau pēc pirmās reizes?
viedais
v
Lieta izskatās pēc falšas apsūdzības nolūkā izrēķināties ar vīru. Principā jebkura precēta sieviete, jebkurā mirklī var aiziet uz policiju un pateikt, ka viņas vīrs pirms gada vai diviem: "vairākas reizes viņu izvarojis, kā arī veicis seksuālu vardarbību pret savu sievu, izmantojot to, ka iepriekš pielietojis emocionālu vardarbību un ieguvis pārākumu cietušās acīs." Tālākais jau ir formalitāte - prokurore apsūdzības uzturētāja sieviete, tiesnese, kas izskata lietu arī sieviete, advokāte apsūdzētajam arī sieviete, kura vēl piedāvās viņam atzīties šajās falšajās apsūdzībās, lai dabūtu mazāku sodu un tiktu cauri ar nosacīto un kompensāciju par "sievas ciešanām". Tā darbojas matriarhālā tiesu sistēma. Ja jums ir ilūzijas vai Latvijā tiesa spriež taisnu tiesu lietās sieviete vs vīrietis palasiet biedrības "Tēvi" pētījumu "Tētis uz 13%". Tur šī matriahāta solidaritāte vīriešu nīšanā ir acīmredzama. Puisim nepaveicās. Uzrāvās uz stervu, kas ir pati gana gudra un zina visas šīs fiškas ( kam ti
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas