Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sākts kriminālprocess par vieglu miesas bojājumu nodarīšanu Rīgas Austrumu slimnīcas ārstei

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par vieglu miesas bojājumu tīšu nodarīšanu Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) ārstei.

Pērn novembrī policija sāka administratīvā pārkāpuma procesu par kāda pacienta tuvinieces uzbrukumu ārstei.

Patlaban policija ir saņēmusi ekspertīžu rezultātus, kas liecina, ka ir nodarīti viegli miesas bojājumi. Līdz ar to tika pieņemts lēmums par iepriekš sāktā administratīvā pārkāpuma procesa izbeigšanu un kriminālprocesa sākšanu, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Par šādu nodarījumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz vienam gadam, probācijas uzraudzību, sabiedrisko darbu vai naudas sodu.

LETA jau rakstīja, ka kāda pacienta tuviniece, nepiekrītot ārstu konsīlija lēmumam par pacienta smadzeņu nāvi, nodarījusi miesas bojājumus Austrumu slimnīcas intensīvās terapijas ārstei, kura pati ievietota slimnīcā.

Austrumu slimnīcas pārstāve Ilga Namniece iepriekš aģentūru LETA informēja, ka pacients ārstniecības iestādē tika nogādāts jau pēc ilgstošiem reanimācijas pasākumiem. Viņam tika turpināti ārstniecības pasākumi un pēc tam veikti visi normatīvajā regulējumā noteiktie diagnostiskie izmeklējumi un ārstu konsīliji, tai skaitā smadzeņu nāves protokola uzsākšanai.

Izrādot agresīvu nepiekrišanu šim ārstu konsīlija lēmumam, pacienta tuvinieces dažādos veidos traucējušas intensīvās terapijas klīnikas darbu, bet galarezultātā viena no viņām uzbrukusi ārstei. Mediķei nodarīti miesas bojājumus un noteikta darba nespēja, bet vēlāk ārstei kļuvis sliktāk un viņa nogādāta slimnīcā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas