Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Stendzeniekam piespriež nosacītu cietumsodu ar narkotikām saistītā lietā

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pirmdien piespriedusi gadu ilgu nosacītu brīvības atņemšanu bijušajam reklāmas aģentūras SIA Mooz! īpašniekam Ērikam Stendzeniekam krimināllietā, kas saistīta ar narkotiku nelegālu apriti, aģentūra LETA noskaidroja tiesā. Savukārt otram apsūdzētajam - Naurim Sprogam - tiesa piespriedusi piecus gadus ilgu nosacītu brīvības atņemšanu.

Stendzenieks notiesāts pēc Krimināllikuma 253.panta pirmās daļas, kas nosaka atbildību par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt. Likums par šādu pārkāpumu paredz brīvības atņemšanu līdz trīs gadiem.

Savukārt Sproga notiesāts pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas, proti, par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļauta realizēšanu. Par šādu noziegumu var piemērot brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem.

Sprogas aizstāvis Artūrs Zvejsalnieks aģentūrai LETA norādīja, ka ir apmierināts ar tiesas spriedumu. Savukārt Stendzenieka aizstāvis Aldis Alliks norādīja, ka viņa ieskatā tiesas spriedums Stendzeniekam ir pārlieku bargs, taču viņš vēl nevarēja komentēt, vai pārsūdzēs to.

Tiesas sēdē tiesa nolasīja saīsināto spriedumu, bet Kriminālprocesa likumā norādīts, ka prokurors, apsūdzētais, cietušais, aizstāvis vai pārstāvis var desmit dienu laikā no tā pasludināšanas dienas var vērsties ar rakstveida lūgumu tiesā, lūdzot sagatavot pilnu spriedumu. Šāda darbība parasti tiek veikta, ja tiek plānots spriedumu pārsūdzēt.

Pats Stendzenieks aģentūrai LETA par inkriminēto nodarījumu agrāk teica, ka "tās ir vecas muļķības", un norādīja, ka plašāk lietu nekomentēs. Arī pēc tiesas sprieduma Stendzenieks aģentūrai LETA sacīja, ka nevēlas komentēt lietas būtību.

Top komentāri

Rendzenieks
R
Tādus reklāmas rullīšus bez zālītes atbalsta neuztaisīsi.
Varbūts
V
Varbūt tagad Stendzenieks uzsāks reklamēt zālīti, ka tas pieņemts citās 'brīvās' valstīs. Līdz šim PPLV tipiska padomijas laiku cenzūra, no kuras neviens nav izlauzies
Margarēta
M
Interesanti, kā tiem stendžas akmeņiem, kas runāja, tagad iet? Mēs aizvien vēl maksājam par šī unikālā Latvijas tēla populrizēšanas treša glabāšanu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas